Explozia unei case îngroapă cinci oameni în moloz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi copii şi trei adulţi au fost răniţi azi dimineaţă din cauza unei scurgeri de  gaze. O bubuitură puternică a trezit, azi dimineaţă, la ora 07.00, locuitorii de pe Bulevardul Reşiţei.

Imobilul cu numărul 28 a explodat şi s-a transformat într- un morman de moloz. Locatarii, doi copii şi părinţii lor, au fost îngropaţi de zidurile care s-au prăbuşit peste ei. Sub dărâmături a fost prins şi un bărbat care  trecea în acel moment pe lângă clădirea care a sărit în aer.

Trei salvări de la SMURD şi patru maşini de pompieri au intervenit de urgenţă. Salvatorii au început să caute printre ruinele casei supravieţuitorii, sub privirile îngrozite ale locatarilor din zonă. Primul scos de pompieri de sub moloz a fost un bărbatde 40-45 de  ani, care trecea prin zonă, peste care s-a prăbuşit un perete al casei. Acesta a a fost preluat de o ambulanţă şi a suferit mai multe fracturi.

Printre cărămizi, pereţi prăbuşiţi şi ţiglele de acoperiş, pompierii l-au găsit pe  Lucian Natiuc şi pe soţia acestuia, Ionela, proprietarii imobilului. Aceştia au fost scoşi în pături de poliţişti, iar angajaţii SMURD le-au acordat primul ajutor. Bărbatul a suferit arsuri de gradul trei pe toată suprafaţa  corpului, iar femeia are arsuri pe mâini şi pe faţă, fiind lovită la picior de o bucată din acoperiş. Copiii  cestora au fost şi ei găsiţi printer dărâmături. Puştii au scăpat cu viaţă, ca prin minune: Karina, în vârstă de 9 ani, s-a  ales cu arsuri superficiale la nivelul feţei. Fratele ei, Narcis, de 13 ani, a suferit o rană la piciorul drept, fiind  lovit de un perete care s-a prăbuşit peste locatari.

Pompierii au reuşit să stingă rapid incendiul care a cuprins dărâmăturile, în imobil avându-şi sediul un magazine de vopsele şi intrarea către o biserică baptistă, care se află în curte.

Vecinii familiei Natiuc îi consideră responsabili de tragedie pe muncitorii care lucrează în zonă.  Azi-noapte, aceştia au agăţat cu cupa excavatorului o ţeavă de gaz aflată în dreptul casei care a expoldat.  „Zguduie pereţii de o lună. Au agăţat ţeava şi nu i-au chemat pe cei de la gaze. Îi omoară pe oameni”, a spus Geanina Vărciorovan. „Cauza probabilă este o acumulare de gaze”, a spus sergentul major Paulina Greblă,  purtătorul de cuvânt al pompierilor. Poliţia a demarat o anchetă.

image

Au agăţat ţeava şi nu i-au chemat pe cei de la gaze. Îi omoară pe oameni.

image



Geanina Vărciorovan

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite