Explicaţia lui Banias pentru mărfurile contrafăcute luate din port: "Erau cadou de Crăciun pentru surzii din Constanţa"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PDL Mircea Banias, cercetat într-un dosar de corupţie şi contrabandă, admite că i.a cerut lui Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare din Constanţa, mai multe bunuri contrafăcute, dar oferă o explicaţie halucinantă: erau pentru surzii din Constanţa.

Parlamentarul democrat-liberal a recunoscut, marţi seară, la B1TV, că anul trecut i-a cerut şefului Direcţiei Domenii Portuare din Constanţa "să facă rost" de îmbrăcăminte şi încălţăminte, chiar produse contrafăcute, pentru a le da drept cadou surzilor din Constanţa, cu ocazia unei petreceri de Crăciun.

"Anul trecut, de Crăciun, mi-am propus să fac o petrecere la Asociaţia Surzilor din Constanţa, în care să ofer copiilor şi familiilor de surzi din Constanţa, persoane nevoiaşe, cu handicap, un cadou. Nu în numele partidului. Erau în jur de 200 de persoane, cu tot cu copii", a povestit Banias.

Întrebat de Robert Turcescu dacă a intenţionat să ofere cadou produse contrafăcute, Banias a răspuns afirmativ.

"Şi produse contrafăcute, da. Decât să le distrugem, am zis că mai bine le dăm unor oameni care se bucură pentru ele", a spus Banias. "Sunt (produse, n.r.) noi! Le dădeam cu acceptul proprietarului de marcă", a continuat senatorul PDL.

"N-am cerut produse pentru mine. E vorba de încălţăminte şi îmbrăcăminte. Trainiguri şi adidaşi. Despre asta e vorba. Credeţi că dacă un copil sărman primeşte o pereche de adidaşi noi se supără sau se bucură?", a întrebat Banias.

Potrivit acestuia, nu s-ar fi înţeles cu Bogatu ca în schimbul produselor să intervină pentru a bloca un proiect de act normativ prin care toate containerele care intră în România prin portul Constanţa urmau să fie scanate, aşa cum îl acuză procurorii, şi a precizat că singurele discuţii pe care le-a avut pe marginea unui astfel de subiect au fost în partid, unde şi-a exprimat îngrijorarea că scanarea tuturor containerelor va duce la blocarea portului Constanţa.

Senatorul PDL este cercetat pentru aderare la un grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la delapidare. Procurorii i-au interzis senatorului Mircea Banias să părăsească ţara timp de 30 de zile.

Procurorii DNA au reţinut în acelaşi dosar 28 de persoane, printre care Laurenţiu Mironescu, fost secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, Liviu Adrian Durbac, şef al Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, în prezent şef al Biroului Vamal Târguri şi Expoziţii Bucureşti, Liviu Costel Bratu şi Claudiu-Constantin Olteanu, adjuncţi ai şefului Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, precum şi Adrian Sorin Pătraşcu, ofiţer de poliţie, comandant al "Grupului de nave" Constanţa din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF). Toţi cei 28 au fost arestaţi, miercuri dimineaţă, de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite