Expertiză psihiatrică: Autorul dublului asasinat de la Cernavodă a fost copleşit de problemele prietenului său, Bogdan Mitu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expertiza psihiatrică realizată în cazul lui Giani Deli-Iorga (31 de ani), principalul suspect al dublei crime comise în ianuarie la Cernavodă, scoate la iveală că tânărul are o personalitate de tip obsesional.

Psihiatrii de la Clinica Universitară de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Constanţa au ajuns la concluzia că Deli-Iorga are o capacitate redusă de autoanaliză şi nu-şi poate recunoaşte şi verbaliza emoţiile. Giani Deliorga are „o imagine de sine negativă, frustrări şi complexe de inferioritate". Cu toate acestea, specialiştii au arătat că „Giani Deli-Iorga nu prezintă nicio tulburare psihică încadrabilă nostalgic".


Expus la presiuni


„Pe acest profil psihologic şi-a pus amprenta personalitatea lui Bogdan Mitu (prietenul lui Deli-Iorga, care şi-a ucis soţia şi apoi s-a sinucis - n.r.), care l-a copleşit cu probelemele sale şi i-a dezvoltat, fără a-l induce delirant, datoria de a le rezolva.

De asemenea, complexitatea situaţiei, asumarea unei responsabilităţi disproporţionate, presiunea la care s-a expus, atitudinea victimelor şi consumul de alcool au favorizat pierderea controlului şi acţiunea impulsivă", au notat specialiştii în expertiza psihiatrică făcută în cazul lui Giani Deli-Iorga. Psihiatrii mai arată că, având în vedere furia şi frustrările acumulate de Deliorga, acesta nu ar fi premedidat crimele.


Blestemul familiei Garoafă


Giani Deli-Iorga i-a ucis cu sânge rece, la 3 ianuarie 2011, pe soţii Elena şi Petre Garoafă. Aceştia nu prea erau de acord cu soţia fiului lor, Bogdan Mitu, fapt pentru care se iscau des certuri în familie. Bogdan Mitu era prieten din copilărie cu Giani Deli-Iorga şi se plânsese acestuia că părinţii săi l-au alungat pe el şi pe soţia sa, Gabriela, de acasă. Giani Deli-Iorga s-a decis să se ducă acasă la soţii Garoafă pentru a-i convinge să-i primească înapoi pe Bogdan şi Gabriela. Întrucât Petre Garoafă s-a opus şi chiar l-a alungat din casă pe Giani, acesta s-a înfuriat şi l-a omorât pe bătrân.

În încăpere a apărut şi Elena Garoafă şi întrucât a început să ţine, Giani a ucis-o şi pe ea cu mai multe lovituri de cuţit. În acest timp, o altă dramă se petrecea în familia din Cernavodă. Bogdan Mitu îşi ucidea soţia, înnecând-o în Canalul Dunărea Marea Neagră din zona oraşului Cernavodă, în punctul numit „La betoane". Ulterior, Bogdan Mitu s-a sinucis aruncându-se şi el în apă, în aceeaşi zonă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite