Expertiză legală: Mircea Stănescu s-a sinucis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiul jurnalistului Sorin Roşca Stănescu va fi înmormântat duminică la cimitirul „Sfânta Vineri“ din Capitală. Fostul deputat şi-a luat viaţa luni dimineaţă, între orele 9.00 şi 10.00, conform primelor cercetări ale Poliţiei.

Analizele făcute de Institutul Naţional de Medicină Legală în cadrul autopsiei lui Mircea Stănescu au dus la concluzia că acesta s-a sinucis.

El s-a împuşcat în cap cu un pistol Beretta de 9 milimetri. “Moartea a fost violentă, provocată de o hemoragie puternică la nivelul capului, generată de un singur glonţ tras în zona tâmplei”, se arată în raportul medico-legal.

Criminaliştii au recoltat probe de la cadavru şi de la locul unde a fost găsit mort. De asemenea, au fost efectuate analize toxicologice pentru a se stabili dacă Mircea Stănescu consumase băuturi alcoolice sau droguri înainte de a-şi lua viaţa.

Tatăl său, Sorin Roşca Stănescu, se afla în America de Sud în momentul producerii dramei. Mama lui Mircea Stănescu, Cristina Michinici, se află în Statele Unite. Cei doi vor reveni sâmbătă în ţară.

Avocatul acuză presiunile mediatice

Şi avocatul lui Mircea Stănescu, Cătălin Dancu, cel care a descoperit cadavrul fostului deputat, exclude varianta crimei. El a explicat că apartamentul situat la etajul 8 al blocului de pe şoseaua Panduri în care Stănescu şi-a luat viaţa este prevăzut cu sisteme video, iar uşa de la intrare era asigurată cu un drug de fier.

Întrebat de jurnalişti care ar fi motivele pentru care clientul său a recurs la acest gest, Dancu a invocat presiunea mediatică de după producerea accidentului rutier pentru care Mircea Stănescu a fost acuzat de omor din culpă, deşi a susţinut că autoturismul fusese condus de prietena sa, Marilena Molnar.

“Sunt convins că Mircea s-a sinucis dezamăgit fiind de prestaţia jurnaliştilor şi nu şi-a închipuit vreodată că el va fi supus unei asemenea presiuni mediatice din partea unor colegi de breaslă“, a afirmat Dancu.

Iubita l-a văzut ultima

Marilena Molnar (38 de ani), audiată ieri de procurori în cazul sinuciderii logodnicului său Mircea Stănescu, a refuzat să dea declaraţii presei. De altfel, Marilena este un personaj-cheie al anchetei privind moartea fostului deputat, fiind ultima persoană care l-a văzut în viaţă.

Ei s-au despărţit luni dimineaţă, în jurul orei 8.00, când aceasta a părăsit apartamentul din Panduri. Câteva ore mai târziu, Mircea Stănescu s-a împuşcat în cap, fără ca anterior să aibă o atitudine care să trădeze intenţia de a recurge la sinucidere.

Marilena Molnar va fi cercetată în continuare în dosarul accidentului rutier de pe Barbu Văcărescu. Ea este acuzată de favorizarea infractorului, după ce a susţinut în mod fals că s-ar fi aflat la volan în momentul producerii accidentului. Marilena Molnar a solicitat procurorilor de la Parchetul sectorului 1 să amâne audierile până după înmormântarea lui Mircea Stănescu.

Interceptat după accident

Decizia procurorilor de a declanşa urmărirea penală pe numele lui Mircea Stănescu în urma accidentului din 27 decembrie 2008 a venit ca urmare a declaraţiilor mai multor martori care au susţinut că, fără dubiu, la volanul autoturismului se afla fostul deputat.

Totodată, conform unor surse judiciare, imediat după izbucnirea scandalului legat de producerea accidentului mortal, procurorii au decis interceptarea convorbirilor telefonice ale fostului deputat, în speranţa că astfel se va afla dacă el era la volanul autoturismului.

Avea un rastel de arme

Dezordinea din casa în care Stănescu a fost găsit fără suflare a fost explicată tot de avocatul Dancu. “Era un sediu al ziarului pe care clientul meu l-a fondat, numit «În atenţia DNA», motiv pentru care se aflau şi o serie de lucruri personale”. Conform anchetatorilor, în locuinţă erau teancuri întregi de ziare, un rastel cu arme – deţinute legal de către Mircea Stănescu, telefoane şi aparatură electronică. Apartamentul era folosit şi de mama lui Mircea Stănescu, avocata Cristiana Michinici, aici având sediul şi cabinetul său de avocatură.

Profil Mircea Cuzino Stănescu

Mircea Stănescu s-a născut în 1969. A absolvit Facultatea de Construcţii. A fost membru al Uniunii Scriitorilor, redactor la ziarul „Dimineaţa“, apoi la ziarul „Ziua“. A ajuns consilier al premierilor Radu Vasile şi Mugur Isărescu, apoi consilier la Secretariatul General al Guvernului. În 1995 a devenit membru al PDSR. Din 1997 a intrat în PD.

În perioada 2001-2003 a fost vicepreşedinte al Biroului Politic Judeţean Iaşi (BPJ) al PD, iar între 2003 şi 2006, vicepreşedinte al BPJ Tulcea al Partidului Democrat. Din 2006 a devenit membru al PSD. A candidat la alegerile din noiembrie 2008, din partea PSD, dar nu a câştigat un loc în Parlamentul României. Mircea Stănescu a fost căsătorit cu Oana Cuzino, vedeta ProTV, de la care a preluat numele de familie.

Familia Stănescu

image

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu, 59 ani, (foto) este căsătorit în prezent cu Steluţa Danciu, având împreună doi copii, Simina (3 ani) şi Sabin (1 an). Fostul director al ziarului „Ziua“ a mai fost căsătorit de două ori.

Mircea Stănescu provine din căsătoria cu Cristina Michinici. Apoi a fost căsătorit cu Tana Roşca, de la care a păstrat numele de familie. Din acest mariaj, Sorin Roşca Stănescu mai are o fată, Alina (35 de ani).

Fiica victimei: „Dumnezeu a făcut dreptate“

Alina Mănescu, fiica bărbatului ucis pe 27 decembrie de Mercedesul lui Mircea Stănescu, a declarat pentru “Adevărul” că atât ea, cât şi mama sa sunt şocate de vestea morţii fostului deputat.

“Simţim acelaşi şoc pe care l-am simţit atunci când a murit tata. Dumnezeu a făcut dreptate. Vreau să transmit condoleanţe familiei îndoliate, pentru că ştiu foarte bine ce greu este pentru ei în aceste momente. Nu trebuia să se întâmple asta”, a spus fata în vârstă de 23 de ani.

Gabriel Dumitru Mănescu, de 49 de ani, a fost lovit mortal pe trecerea de pietoni de maşina lui Mircea Stănescu. Era de meserie electrician şi a fost căsătorit vreme de aproape 24 de ani cu Lucreţia, asistentă medicală.

Împreună cu fiica lor, Alina, angajată a unei agenţii de turism, au locuit de când s-au căsătorit în acelaşi apartament de bloc din sectorul 1 al Capitalei. Tatăl Alinei - “cea mai dragă fiinţă din viaţa mea”, cum spune fata despre părintele ei - a fost ucis la doar câţiva paşi de casa lor. (Răzvan Priţulesc)


Alina Mănescu, fiica victimei accidentului  de care era acuzat Mircea Stănescu

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite