Expertiză pentru eliberarea lui Stănculescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Athanasie Stăncu­les­cu (foto) va fi supus unei expertize medicale la Institutul Naţional de Medicină Legală “Mina Minovici”, pentru a se stabili dacă fostul general, condamnat la 15

Victor Athanasie Stăncu­les­cu (foto) va fi supus unei expertize medicale la Institutul Naţional de Medicină Legală “Mina Minovici”, pentru a se stabili dacă fostul general, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul Revoluţiei de la Timişoara, poate executa pedeapsa  în penitenciar.

Decizia pentru efectuarea expertizei a fost luată de Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti, care a luat în discuţie ieri cererea lui Stănculescu de întrerupere a executării pedepsei din motive medicale.

Examenele medicale efectuate după încarcerare arată că Stănculescu, cât şi celălalt condamnat din dosarul Revoluţiei de la Timişoara, Mihai Chiţac, suferă de boli cronice, din cauza vârstei înaintate. Preşedintele Asociaţiei „21 decembrie 1989”, Teodor Măriş, a declarat că expertizele în cazul celor doi ofiţeri trebuie făcute cu aceştia în stare de detenţie, nu cu documente “aduse de acasă”. “Cei de la Spitalul Militar s-au antepronunţat şi au făcut un dosar beton pentru generalul Stănculescu”, a spus revoluţionarul.

“Armata avea flori pe ţeavă”

Fostul magistrat militar Constantin Lucescu, cel care i-a apărat pe soţii Ceauşescu în decembrie 1989, îl reprezintă acum în instanţă pe Athanasie Stănculescu.

El consideră că locul fostului general în rezervă nu este după gratii şi că va fi alături întotdeauna de un om nevinovat. “Domnul judecător uită că în Timişoara armata avea flori pe ţevile armelor. Locul lui Stănculescu nu este după gratii”, a declarat Lucescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite