Experţii în origami au uitat de expoziţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Experţii în origami au uitat de expoziţie
Experţii în origami au uitat de expoziţie

Artiştii din Bucureşti i-au lăsat cu ochii în soare pe organizatorii vernisajului

CITEŞTE ŞI:


Tineri artişti, pictori şi oameni de cultură au participat aseară la Galeria de Artă Artex, la deschiderea vernisajului bienalei de artă plastică şi decorativă BAPALARV. Evenimentul a fost organizat de Filiala Vâlcea a Uniunii Artiştilor Plastici din România. Şi-au expus lucrările artişti plastici, absolvenţi ai Liceului de Artă din Râmnicu Vâlcea, sub îndrumarea profesorului Traian Boicescu.
„E o expoziţie foarte reuşită, în special lucrările lui Florin Popescu- Pentegos. Şi lucrările domnului profesor Traian Boicescu sunt excepţionale“, spune Marius Murgoci, elev în clasa a X-a la Liceul de Artă, secţia pictură-modelaj. Printre artiştii care au expus se numără Carmen Popa, Corina Croitoru, Cristina Cercelaru, Georgiana Poienaru, Florin Popescu, Elena Păunoiu, Carmen Olteanu şi Traian Boicescu.  

Porţile unui templu, expuse la vernisaj


„Carmen Olteanu vine cu lucrări dintr-o perioadă veche, cu portrete de expresie destul de interesante. Peisajele lui Carmen Popa sunt extrem de răvăşite, dar au ceva din inocenţa copiilor. Corina Croitoru a expus ceramică. Sunt patru porţi ale unui templu şi ele fac parte dintr-o lucrare mult mai amplă“, a declarat Gheorghe Dican, organizatorul expoziţiei.
Tot acesta a precizat că lucrările Cristinei Cercelaru păstrează încă ceva de la formatorul ei, Traian Boicescu. Georgiana Poienaru are expuse trei tablouri realizate din materiale extrem de simple, din hârtie. „În  lucrările sale, Florin Popescu are influenţe de pe internet. Traian Boicescu este un mare artist. Există o bienală de tapiserie la care participă mai mereu, iar ultima dată a luat marele premiu“, a spus Dican.

Copacul, motivul preferat de Carmen Popa


Carmen Popa a expus şapte tablouri la bienala BAPALARV. În toate sunt prezentate peisaje. „Încerc să prezint elemente reale din univers, case şi copaci. Le expun prin prisma sufletului şi a minţii. Fiecare e o lucrare de suflet pentru mine. În toate lucrările mele motivul e copacul“, ne povesteşte artista. Prima lucrare a realizat-o la grădiniţă şi în ea a expus tot un copac.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite