Expert european: "Gripa porcină, o campanie de panică a laboratoarelor farmaceutice"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii au stat la coadă pentru a se vaccina
Românii au stat la coadă pentru a se vaccina

Un expert european în sănătate spune că gripa porcină este o pandemie falsă provocată de companiile de medicamente care urmăresc să scoată miliarde de euro din vaccinuri.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA CUM POŢI SĂ AFLI ACASĂ LA TINE DACĂ AI GRIPĂ PORCINĂ

Wolfgang Wodarg, şef al sănătăţii la Consiliul Europei, susţine că firmele mari au organizat "o campanie de panică" pentru a pune presiune pe Organizaţia Mondială de Sănătate de a declara stare de pandemie. El consideră ca fiind unul dintre cele mai mari scandaluri din medicină ale -  şi a făcut apel la o anchetă. O discuţie aprinsă pe această temă va fi ţinută de Consiliu în această lună.

Doctorul Wodarg a spus:"Este doar o gripă normală. Nu cauzează nici măcar o zecime din decesele provocate de gripa sezonieră. Întreaga campanie a panicii create a oferit o oportunitate de aur pentru reprezentanţii de la laboratoarele care au ştiut că ar obţine potul cel mare în cazul unei pandemii. "

"Vrem să clarificăm totul care a dus la crearea acestei grave operaţiuni de dezinformare. Vrem să ştim cine a luat deciziile, pe baza căror dovezi, şi mai precis cum au influenţat campaniile industriei farmaceutice acest proces", a adăugat expertul european pe site-ul The Sun.

Doctorul Wodarg a ridicat problema vaccinului de gripă porcină, afirmând că acesta ar putea avea reacţii alergice extrem de periculoase. Într-un alt interviu, el a declarat că vacciunul a fost elaborat mult prea repede, iar unele ingrediente nu au fost testate suficient de mult. "Dar urmează lucruri şi mai grave. Vaccinul făcut de Novartis a fost produs într-un bioreactor din celule canceroase - o tehnică ce nu a mai fusese folosită până acum", a spus el.  Acest lucru nu era necesar , în plus a dus şi la o pierdere considerabilă de bani.

Doctorul spune că scopul acestei investigaţii este de a preveni alte alarme false pe viitor. "Trebuie să ne asigurăm că oamenii se pot baza pe analizele făcute de experţii instituţiilor publice naţionale şi internaţionale. Oamenii şi-au pierdut acum încrederea fiindcă au fost vaccinaţi cu nişte produse care pot avea riscuri mari pentru sănătate", conchide Wodarg.

Citeşte AICI despre efectele iesteriei porcine în Vestul României



Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite