Exerciţiul pompierilor de pe Mureş a pus în alertă pescarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi arădeni au apelat, miercuri seara, numărul unic de urgenţă 112, după ce au văzut plutind în Mureş mai multe manechine din plastic, folosite la exerciţiul de intervenţie în caz de

Mai mulţi arădeni au apelat, miercuri seara, numărul unic de urgenţă 112, după ce au văzut plutind în Mureş mai multe manechine din plastic, folosite la exerciţiul de intervenţie în caz de situaţii de urgenţă, EU-HUROMEX. Oamenii au crezut că în apă plutesc cadavre umane şi s-au grăbit să anunţe autorităţile. Unul dintre pescarii care a sunat la 112 susţine că ştia de exerciţiul de protecţie civilă, dar nu a crezut că va fi de o asemenea amploare.

„Noi suntem obişuiţi să vedem cadavre pentru că apa Mureşului le duce pe toate înspre mal şi noi le vedem de fiecare dată. Cu aşa ceva nu te joci. Am mai sunat anul trecut la 112 să anunţ un înecat, dar atunci omul chiar era mort. Acum nici nu m-am gândit că poate fi un manechin“, a declarat Leonard Kiss.

„Au fost persoane, mai ales pescari care au apelat la 112 şi au spus că au văzut oameni înecaţi. Noi ştiam despre ce este vorba, pentru că totul era cuprins în scenariul aplicaţiei“, a declarat Ioan Bogdănescu, comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite