Executivul va reduce cu 50% numărul agenţiilor guvernamentale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Executivul va reduce cu 50% numărul agenţiilor guvernamentale
Executivul va reduce cu 50% numărul agenţiilor guvernamentale

Primul ministru Emil Boc a anunţat ieri că Guvernul a decis să reducă numărul de genţii guvernamentale, prin comasarea sau restructurarea acestora.

El a precizat că în această vară va fi redus cu 50% numărul agenţiilor guvernamentale care nu se regăsesc în structurile impuse prin normative europene.

"Decizia Guvernului este următoarea: restructurarea agenţiilor guvernamentale se va face prin desfiinţarea, comasarea lor în proporţie de 50%, cu excepţia acelora care există în Uniunea Europeană şi fac parte, unele dintre ele, din actele, directivele Uniunii Europene. Altfel spus, tot ceea ce nu este necesar în acord cu reglementările Uniunii Europene şi cu participarea României la diverse structuri internaţionale, numărul lor va fi redus la jumătate", a spus premierul, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, Executivul a inventariat agenţiile care urmează să fie supuse acestor măsuri, pentru ca, în termen de două săptămâni, să emită o hotărâre de Guvern sau un proiect de lege pentru aplicare, în funcţie de o decizie a Curţii Constituţionale într-o astfel de speţă.

"Am făcut un inventar al acestora, am dat termen două săptămâni pentru pregătirea unei hotărâri de guvern sau a unui proiect de lege pentru desfiinţarea sau comasarea agenţiei guvernamentale, urmând ca şi după publicarea deciziei Curţii Constituţionale într-o speţă anterioară să decidem felul în care vom promova desfiinţarea şi comasarea agenţiilor, ordonanţă de urgenţă sau proiect de lege", a menţionat Boc.

Premierul a evitat să menţioneze care vor fi agenţiile comasate sau restructurate, "pentru a nu introduce în opinia publică un climat de instabilitate până la decizia finală luată de Guvern (...), dar cert este că în această vară lucrurile se vor finaliza".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite