Excursii în natură pentru tinerii reşiţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

REŞIŢA: Voluntarii pot participa la o porţie de mişcare si aventură

Asociatia Bike Attack şi Centrul de Tineret Mansarda Reşiţa îsi  diversifică acţiunile de voluntariat.

Schimbarea anotimpului aduce pentru tinerii reşiţeni noi oportunităţi de petrecere a timpului liber. Centrul de Tineret Mansarda Reşiţa îşi diversifică acţiunile de voluntariat şi oferta de petrecere a timpului liber. Asociaţia Bike Attack, unul din partenerii care asigură serviciile pentru tineri la Centru, va desfăşura activităţi de promovare a mişcării în natură. “În acest moment sunt planificate excursii în natură în zone apropiate Reşiţei.

Tinerii care vor să participe au parte de o bună porţie de mişcare, jocuri outdoor, aventură, relaxare, învăţare experienţială, surprize pe traseu care să le ofere oportunitatea de a inova şi a experimenta modalităţi de ieşire din situaţii inedite”, a explicat Daniela Lupşan, consilier pentru tineret. Cei interesaţi de drumeţii, excursii pe mountain bike, vizitarea unor peşteri, învăţarea abc-ului escaladei se pot bucura de natură, împreună cu voluntarii.

Drumeţii pe Cheile Caraşului

“Am avut deja parte de prima ieşire în natură pe Cheile Caraşului. Aceasta a durat o zi şi a fost o zi plină de mişcare, jocuri şi aventură. A fost o zi plăcută, vremea a ţinut cu noi şi am putut să ne desfăşurăm activităţile”, a spus Cătălin Gavrilă preşedinte Bike Attack.

Tinerii reşiţeni care îşi doresc drumeţii trebuie să fie înzestraţi cu mult entuziasm pentru noi aventuri,  dorinta de a  descoperi natura ca sursă de energie dar şi un echipament adecvat. “Este important ca voluntarii să vină echipaţi corespunzător. Noi încercăm să le asigurăm tinerilor echipamentele mai speciale. De exemplu, în momentul când traseul presupune o tranversare de apă vom avea un costum denumit neopren”, a mai adăugat Cătălin Gavrilă, preşedinte Bike Attack. Pentru Sara Nagy, o tânăra voluntară de numai 15 ani, acţiunea de pe Cheile Caraşului a fost unică. “Este prima ieşire la care particip şi pot să zic că a fost una în care am învătat şi am văzut foarte multe. Am avut ocazia să văd  Cheile Caraşului, am tranversat râul Caraş pe două franghii, aceasta fiind o provocare pentru mine. În ceea ce mă priveşte, cred că este foarte împortantă mişcarea, fiind un mod de relaxare şi dezvoltare”, a adăugat tânăra.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite