Exclusivitate. De ce a demisionat decanul de la Drept: "Am votat pentru verificarea acuzaţiilor de plagiat aduse lui Ponta"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Flavius Baias
Flavius Baias

Fostul decan al Facultăţii de Drept din Universitatea Bucureşti, Flavius Baias, care şi-a dat demisia după şedinţa Consiliului Facultăţii, şi-a motivat gestul, în exclusivitate pentru "Adevărul", după ce o zi întreagă a preferat să nu comenteze.

"Mi-am dat demisia pentru că am votat pentru verificarea acuzaţiilor de plagiat aduse domnului Ponta şi vreau constituirea unei comisii care să cerceteze aceste acuzaţii", a declarat Flavius Baias.

Nu ştim câţi dintre membrii Consiliului Facultăţii de Drept au votat pentru şi câţi împotrivă, dar decizia a fost luată cu majoritate în sensul de a nu se investiga acest caz, pe motiv că n-ar exista temei juridic în actuala legislaţie.

Baias a explicat că nici scorul votului şi nici modul în care a votat fiecare membru al Consiliului nu pot fi făcute publice, din cauza regulamentului Consiliului.

Rectorul Universitatii din Bucuresti, profesor doctor Mircea Dumitru a declarat referitor la demisia lui Baias: “Regret ca s-a intamplat acest lucru, am avut o colaborare excelenta cu domnul decan Baias.  Este o decizie personala pe care o respect.  Si urmeaza ca Universitatea din Bucuresti  sa organizeze un nou tur de alegeri “.

Flavius Baias este unul dintre cei mai apreciaţi specialişti în drept din România.

Conform CV-ului său, a obţinut titlul de doctor în drept "Summa cum laude, în 2001, la Universitatea din Bucureşti. A fost profesor invitat la Universitatea Paris I "Panthéon-Sorbonne" (1996), secretar de stat în Ministerul Justiţiei (1998-2000). Era decan al Facultăţii de Drept, Universitatea din Bcureşti, din ianuarie 2008.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite