Examenul de admitere, probă care revine în forţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rectorul Ioan Gh. Roşca de la ASE crede în puterea concursului
Rectorul Ioan Gh. Roşca de la ASE crede în puterea concursului

În privinţa admiterii la facultate, universităţile au acum autonomie şi pot hotărî în ce condiţii va avea loc examenul.

Noua lege permite în continuare ca fiecare instituţie să decidă asupra modului în care îşi selectează viitorii cursanţi. Însă tot mai mulţi rectori aleg admiterea cu concurs, şi nu pe cea cu selecţia de dosare pentru că astfel se cern cei mai buni studenţi.

La ce e bun concursul

La Academia de Studii Economice (ASE), toate facultăţile organizează examen de admitere la două probe: matematică şi geografie sau economie, la alegere. „Dăm examen de admitere pentru că avem o solicitare importantă din partea studenţilor pentru programele noastre", ne-a declarat rectorul Ioan Gh. Roşca. „Eu cred că ar fi bine să se dea examen de admitere la toate facultăţile, pentru că ar fi în favoarea unui maxim de seriozitate", crede Corneliu Burileanu, prorector la Politehnica din Bucureşti, universitate care organizează admitere pentru câteva facultăţi.

Din vară, cei care vor să intre la Facultatea de Drept din Craiova vor trebui să înveţe Limba română. Se cere material din clasele V - XII. „Am ales limba română pentru că este o materie ce nu poate fi memorată, iar candidaţii trebuie să gândească. Am vrut din nou examen pentru a creşte calitatea studenţilor noştri. Va fi o selecţie riguroasă", declară decanul Facultăţii de Drept, prof.univ.dr. Dan Claudiu Dănişor, cel care propunea încă de anul trecut reintroducerea acestui examen.

Din aprilie, pe site-ul facultăţii vor fi publicate aproape 7.000 de grile cu subiecte posibile. Candidaţii vor da concursul pe baza acestora. Selecţia o va face calculatorul, în funcţie de programă şi de gradul de dificultate a subiectelor.

Decanul Dănişor crede că revenirea la competiţie dă o şansă şi elevilor din liceele puternice care au medii mai puţin strălucite, unde notele mari nu se dau cu uşurinţă, obligate de performanţă, şi de lupta care există între ele pentru întâietate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite