Examen susţinut în zadar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Examen susţinut în zadar
Examen susţinut în zadar

Notele celor 23 de tineri care au dat examenul de titularizare nu au fost afişate deoarece aceştia provin de la secţii neacreditate ale Universităţii „Spiru Haret”. La nivelul judeţului Alba, din cei peste 1.300 de candidaţi înscrişi la examenul de titularizare, 60 proveneau de la secţii ale Universităţii „Spiru Haret”, potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba.

 Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării a trimis Inspectoratelor Şcolare Judeţene (IŞJ) o notă prin care cerea să verifice situaţia elevilor care au terminat la centre ale Universităţii „Spiru Haret”. „Au fost mai mulţi candidaţi înscrişi, dar dintre aceştia, doar 23 nu au terminat secţii acreditate sau autorizate. Lucrările lor au fost corectate, însă notele nu au fost afişate. Cele mai multe au fost note sub 5.00, dar sunt şi excepţii şi note peste 7.00, nota minimă pentru a putea fi repartizat pe un post titularizabil”, a explicat inspectorul şcolar general de la IŞJ Alba, Cornel Sandu.

Situaţie neclară pentru cei de la „Spiru Haret”

Situaţia celor 23 de candidaţi pentru posturile din învăţământul preuniversitar care au absolvit secţii neautorizate sau neacreditate ale Universităţii „Spiru Haret” este în continuare neclară. Pentru că nu şi-au văzut notele, aceştia nu au avut nici posibilitatea de a face contestaţii.
„Depunerea contrestaţiilor s-a încheiat ieri seară, iar mâine vor fi afişate notele finale ale examenelor de titularizare din acest an, cei care nu şi-au văzut notele nu au putut face contestaţie”, a mai spus Sandu. 

Trei candidaţi au luat note de 10

La examenul de titularizare din acest an au fost depuse aproximativ 130 de contestaţii. Cele mai multe contestaţii au fost înregistrate de căre candidaţii care au susţinut examenul pentru obţinerea unui post de învăţător sau educator. Anul acesta au fost înregistrate note de la 1.00 la 10.00. 
„Trei candidaţi au obţinut note de 10.00, doi dintre ei  candidează pentru un post de profesor de istorie, iar un altul a susţinut examenul de titularizare pentru disciplina biologie. Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate mâine la centrele de examen şi pe site-ul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării”, a spus inspectorul şcolar general.
Cea mai mare concurenţă a fost la disciplina istorie unde pentru un singur post titularizabil s-au înscris 91 de candidaţi, dintre care doi au obţinut nota 10.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite