Ex-deputatul Brudaşcu, achitat în procesul cu fostul şef al Poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

interpelări parlamentare succesive, Brudaşcu l-a acuzat pe Puşcaş de incompetenţă şi corupţie, acuzaţii reluate de presă. Incompetenţă pentru favorizarea infractorului, pentru că nu s-a

interpelări parlamentare succesive, Brudaşcu l-a acuzat pe Puşcaş de incompetenţă şi corupţie, acuzaţii reluate de presă. Incompetenţă pentru favorizarea infractorului, pentru că nu s-a autosesizat la instalarea unui bust al unui criminal de război, în localitatea Izvorul Crişului. Corupţie, pentru că ar fi primit mită de la valutişti şi comercianţii de aur. După trei ani de procese, Brudaşcu a fost achitat. Procesul privind incompetenţa a fost sistat de către judecător, din lipsa plângerii prealabile, iar în cel privind corupţia, s-a dispus achitarea, nefiind întrunite condiţiile prevăzute de lege, pretenţiile civile de un miliard fiind respinse. Teodor Pop Puşcaş va plăti statului un milion ROL.

Brudaşcu plusează cu DNA
Reacţiile au fost diferite. Brudaşcu ne-a spus că justiţia şi-a făcut, în sfârşit, datoria. "E un fapt normal şi firesc, demersurile mele au fost fără conotaţii personale. Ar fi fost o premieră: să fie sancţionat un parlamentar pentru declaraţii politice". Fostul deputat consideră că, implicit, a demonstrat că afirmaţiile sale sunt conforme cu realitatea, cum i-au fost sesizate de cetăţeni şi foşti poliţişti. Mai mult, va înainta o plângere penală la DNA, pentru a verifica activitatea lui Puşcaş în fruntea poliţiei clujene.

Puşcaş face recurs
De cealaltă parte, Puşcaş spune că respectă decizia justiţiei, dar va face recurs. "Mă aşteptam, după mersul procesului. Justiţia ar trebui să fie mai aspră cu declaraţiile persoanelor din funcţii publice, slobode la gură". Puşcaş este totuşi contrariat de achitarea lui Brudaşcu, având în vedere că, pentru aceleaşi afirmaţii, fostul primar Gheorghe Funar a trebuit să-i achite 50 milioane ROL despăgubiri morale decise de altă instanţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite