Evreii din România cer sprijin organizaţiilor evreieşti din Europa pentru aderarea la Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţiile evreilor din România solicită sprijin organizaţiilor evreieşti partenere din Europa şi Ambasadelor ţărilor europene la Bucureşti pentru susţinerea aderării României la Spaţiul Schengen, în prima jumătate a anului 2011.

"Preocupaţi în mod sincer şi real de progresul continuu al României, de participarea sa la schimburile de valori ale democraţiei, în condiţii de respect reciproc şi de pace, ne-am luat îngăduinţa, împreună cu celelalte organizaţii ale evreilor din ţara noastră, de a solicita sprijin organizaţiilor evreieşti partenere din Europa şi Ambasadelor ţărilor europene la Bucureşti pentru susţinerea aderării României la Spaţiul Schengen, încă în prima jumătate a anului 2011", se arată într-un comunicat trimis de Aurel Vainer, deputat din partea Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România.

Potrivit acestuia, mesajul a fost expediat către Congresul Mondial Evreiesc, Congresul European Evreiesc, Consiliul Comunităţilor Evreieşti din Europa şi la fiecare organizaţie naţională evreiască din ţările europene pentru a solicita sprijin în vederea adoptării "unei decizii favorabile privind intrarea României în Spaţiul Schengen, încă în prima jumătate a anului 2011".

În mesaj se arată că o problemă de majoră importanţă, din punct de vedere al progresului economico-social, promovării şi consolidării democraţiei, circulaţiei libere a mărfurilor, capitalurilor şi a oamenilor, o constituie accesul României la Spaţiul Schengen.

O delegaţie Parlamentului European va face o vizită de patru zile în România şi Bulgaria, în perioada 22 - 26 februarie, pentru a evalua stadiul pregătirii pentru aderarea la spaţiul Schengen, la invitaţia autorităţilor din cele două ţări.

Această vizită este o premieră în practica Parlamentului European.

Vizita va urmări evaluarea facilităţilor SIS/SIRENE din cele două ţări şi a nivelului de securizare a frontierelor terestre aeriene şi maritime. De asemenea, eurodeputaţii vor avea întrevederi cu autorităţile care gestionează implementarea acquis-ului Schengen din cele două state.

În România, delegaţia Parlamentului European va vizita terminalul Schengen al aeroportului Henri Coandă din Bucureşti, biroul SIRENE, Sistemul Integrat de Observare, Supraveghere şi Control al Traficului la Marea Neagră (SCOMAR) din Constanţa, dar şi punctul de trecere a frontierei de la Sculeni.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite