Evită un concediu de groază

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sejur în străinătate nu este obligatoriu unul reuşit. El trebuie atent planificat. Vrei să beneficiezi de o vacanţă reuşită în străinătate, fără surprize legate de igienă sau condiţiile de masă sau cazare? Iată câteva sfaturi pe care trebuie să le ai în vedere.

Un hotel cochet scos parcă din cutie, o piscină superbă cu palmier pe margine, o sală de mese elegantă şi camere odihnitoare. Aşa este prezentat pe site-ul propriu hotelul Agrabella cotat cu trei stele din staţiunea Hersonissos de pe insula Creta.

Realitatea constatată de câţiva turişti români care şi-au petrecut concediul aici, în perioada 24 septembrie – 1 octombrie, cu bilete all incusive, este alta. „Am mers în Grecia prin agenţia Paralela 45, operator turistic fiind Calibra Travel. Băile în mai multe camere se înfundau. Duşul de la intrarea în pişcină era mizerabil, la prânz serveam gyros sau hamburger”, ne-a declarat turistul Ionuţ Ionel. Martin Bikfalvi, directorul agenţiei de turism Calibra a refuzat să dea orice fel de declaraţii motivând că nu a fost depusă nici o plângere.

Sesizări la opc

Din păcate, situaţia acestora nu este singulară. La Protecţia Consumatorilor Cluj s-au  înregistrat, în 2008, 13 reclamaţii pentru serviciile turistice oferite în Spania, Grecia, Ungaria, Tunisia, Egipt, Croaţia, Malta, Turcia şi Bulgaria.

Întârzieri la plecare pentru transportul aerian, opriri nejustificate pe drum, dotarea necorespunzătoare a spaţiilor de cazare, lipsa unor servicii contractate sau schimbarea locaţiei fără o notificare prealabilă sunt câteva dintre problemele semnalate. Agenţiile de turism care au oferit aceste pachete turistice sunt: Christian Tour, Gama Travel, Alina Tours, Madison Travel, Best Trade, Perfect Tour, Molto Travel, Voiaj Voiaj.

Nu te lăsa „ţepuit”

Angajatul agenţiei de turism Paralela 45, Raluca Puşcaş prezintă regulile de bază pentru alegerea concediului. Informaţi-vă cu privire la locul unde vă petreceţi concediul inclusiv de pe net, întrucât agenţiile nu pot fi la curent cu toate destinaţiile.

Evitaţi pe cât posibil hotelurile din Grecia şi Tunisia cotate sub patru stele. „Să nu te aştepţi să găseşti confortul coform stelelor la care este cotat hotelul. Trei stele în Grecia şi Tunisia sunt două, respectiv una la noi”, explică Puşcaş.

Agenţia de turism pe care o alegeţi să nu fie o agenţie mică pentru a nu avea surprize. „Atenţie la buget, daca el este unul mic, aşa vor fi şi condiţiile. Gândiţi-vă la raportul preţ calitate”, a concluzionat specialista.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite