Evenimentele din Iran i-au alertat pe liderii G8

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evenimentele din Iran i-au alertat pe liderii G8
Evenimentele din Iran i-au alertat pe liderii G8

Liderii G8 sunt "serios preocupaţi" după evenimentele "teribile" care au intervenit în Iran după realegerea contestată a preşedintelui iranian Mahmoud Ahmadinejad, a declarat vineri preşedintele SUA, Barack Obama, informează AFP.

"Sunem profund preocupaţi de evenimentele teribile create în jurul alegerilor prezidenţiale" în Iran şi "suntem profund tulburaţi de riscurile de proliferare pe care programul nuclear iranian le reprezintă pentru lume", a subliniat Barack Obama, în cursul unei conferinţe de presă, la încheierea summitului G8 la Aquila, în Italia.

"I-am oferit Iranului o cale de a-şi asuma locul corect în lume, dar cu acest drept vin responsabilităţile şi sperăm că Iranul va alege să şi le asume", a continuat, potrivit Agerpres, preşedintele american, adăugând că liderii vor evalua progresele realizate în cursul "reuniunii G20, în septembrie", în SUA.

Realegerea contestată a preşedintelui ultraconservator iranian Mahmoud Ahmadinejad, în iunie, a provocat cele mai mari manifestaţii din istoria republicii islamice, soldate cu cel puţin 20 de morţi şi o mie de arestări.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite