Evaziunea fiscală, în creştere în Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

consecinţă atragerea unor venituri suplimentare de către organele de control, în valoare de peste 38 milioane RON.Inspectorii au urmărit respectarea de către contribuabili a reglementărilor

consecinţă atragerea unor venituri suplimentare de către organele de control, în valoare de peste 38 milioane RON.
Inspectorii au urmărit respectarea de către contribuabili a reglementărilor legale privind determinarea, evidenţierea şi vărsarea impozitelor, taxelor şi altor obligaţii financiare către bugete şi fondurile speciale şi respectarea de către societăţile comerciale şi regiile autonome a disciplinei financiare, prin achitarea obligaţiilor restante faţă de bugetul general consolidat al statului. Din 655 agenţi economici verificaţi, 188 au fost descoperiţi cu nereguli în documente. Cea mai mare parte a veniturilor suplimentare obţinute de DGFP, peste cinci milioane de lei noi, rezultă din diferenţe de impozite şi taxe - TVA, impozit pe profit, alte impozite şi taxe, majorări pentru întârzieri şi amenzi. Dintre sumele încasate de la contribuabilii prinşi în "ofsaid", 32 milioane de lei provin de la contribuabili cu capital de stat şi 6,5 milioane de lei de la cei cu capital privat. Metodele de evaziune fiscală descoperite sunt neevidenţierea integrală a obligaţiilor fiscale în sistemul de evidenţă contabilă, supradimensionarea cheltuielilor cu sume care nu aveau legătură cu veniturile activităţii declarate şi subevaluarea veniturilor prin neînregistrarea tuturor documentelor de vânzări sau a sumelor încasate în numerar. Totodată, alte nereguli constatate de inspectori au fost nedepunerea declaraţiilor de impunere sau necomunicarea modificărilor survenite pe parcursul perioadei fiscale şi fabricarea unor produse cu desfacerea acestora fără documente de intrare, ieşire sau de transport.
13 agenţi economici fac obiectul sesizărilor penale pentru prejudicii ce însumează 6 milioane lei RON. În perioada următoare, Direcţia Finanţelor Publice Bacău va verifica toţi contribuabilii cu creanţe restante la bugetul consolidat şi va trece la executarea silită prin popriri asupra conturilor bancare şi sechestre pe bunuri mobile şi imobile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite