Evaluarea Nationala 2012. Elevii scandează "PRE-DI-CA-TI-VĂ" în faţa ministerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţi şi copii îl aşteaptă la această oră pe premierul Victor Ponta în faţa ministerului Educaţiei. Tinerii scandează "pre-di-ca-ti-va". Pe internet, petiţia protestatarilor privind baremul de corectare la limba română a strâns peste 30.000 de semnături.

Premierul Victor Ponta cere ministrului interimar să lămurească "problema subiectivei".

"Daca un elev nu intră la liceul unde vrea din cauză că îi lipsesc fix alea 6 puncte, să i se dea", a spus premierul.

Citiţi aici povestea subiectului controversat la limba română.

Peste 30.000 de elevi şi părinti au semnat petiţia de revizuire a baremului la Limba română. Asociaţiile de părinţi nu susţin petiţia online.

Mihaela Gună, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, a declarat, într-un comunicat de presă, că "am primit multe telefoane cu privire la acest subiect de la părinţii elevilor care au susţinut proba, dar, cu toată părerea de rău, nu putem suţine luarea în considerare a unor răspunsuri eronate. În urma consultărilor cu specialişti în domeniu, considerăm că baremul a fost corect stabilit şi nu există nimic interpretabil la nivelul programei clasei a VIII-a".

Cu o zi în urmă, ministrul interimar Liviu Pop recunoştea că subiectele sunt ambigue. Azi, părinţii şi-au exprimat intenţia de a da ministerul în judecată, întrucât regulamentul prevede ca subiectele să fie clare.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite