„Europenii“ verifică „Prima Casă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Europenii“ verifică „Prima Casă“
„Europenii“ verifică „Prima Casă“

Comisia Europeană (CE) a solicitat recent autorităţilor române informaţii privind programul „Prima Casă“ pentru a verifica dacă ajutorul de stat respectă normele Uniunii Europene, a declarat Jonathan Todd, purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru concurenţă, potrivit NewsIn. „Comisia este în contact cu autorităţile române, solicitând mai multe informaţii“, a spus Todd.

În replică, premierul Emil Boc dă asigurări că programul respectă normele comunitare, întrucât sistemul garanţiilor de stat este utilizat aşa cum acestea sunt prevăzute în Legea bugetului de stat. „Ne încadrăm în toate normele Uniunii Europene“, a spus Boc.

La solicitarea CE, Consiliul Concurenţei pregăteşte informaţiile referitoare la instituirea programului prin care se acordă garanţii pentru finanţarea persoanelor fizice. „Programul este nediscriminatoriu, limitat în timp şi are un pronunţat caracter social“, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Dacă programul se dovedeşte a nu fi în conformitate cu normele europene, CE poate demara procedura de infringement şi poate trimite cazul la Curtea Europeană de Justiţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite