În minivacanţă prin metropolele Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei zile într-o capitală europeană costă între 200 şi 460 de euro de persoană. Dacă vreţi să vizitaţi locuri istorice şi culturale, să faceţi cumpărături ori să vă distraţi, Roma, Paris sau Lisabona sunt destinaţiile ideale.

Unul dintre oraşele europene preferate de turiştii români este Roma, capitala Italiei. Roma impresionează vizitatorii printr-o mulţime de atracţii turistice: Fontana di Trevi (care poate fi văzută atât ziua, cât şi noaptea, despre care se spune că dacă arunci o piatră în ea te vei întoarce în Italia, Piaţa Navona), Colosseumul, Castelul Sant’Angelo, Columna lui Traian, Piaţa Spania, Forumul Roman, Biserica San Pietro, Travesstere şi Cetatea Vaticanului.

Turiştii care ajung la Roma pot să se plimbe în voie prin Forumul Roman, unde nu există taxe de intrare, să surprindă apusul de soare pe dealul Gianicolo pentru o privelişte pe cinste şi să viziteze Monumento a Vittorio Emanuele, o clădire imensă din marmură albă de lângă Forumul Roman, care adăposteşte un muzeu foarte interesant. Între orele 12.30 şi 15.00, toată lumea e în pauză, ocazie de a degusta faimoasele delicatese italiene precum pizza, paste şi minestrone. Preţurile sunt rezonabile, o pizza costă în jur de cinci euro, iar o băutură răcoritoare, aproximativ patru euro.

Dacă ajungeţi la Roma, este indicat să folosiţi mijloacele de transport în comun, deoarece taxiurile sunt foarte scumpe. Un bilet de autobuz costă un euro.

Tarifele pentru un weekend la Roma, care include transportul cu avionul şi trei nopţi de cazare cu mic dejun la un hotel de trei stele, pornesc de la 329 de euro de persoană.

Romantism la Paris

image

Pentru vizitarea monumentelor istorice din Roma nu se percep taxe de intrare



Capitala Franţei rămâne şi în acest an în topul celor mai vizitate capitale europene. Printre atracţiile turistice pe care trebuie să le vizitaţi neapărat dacă mergeţi la Paris se numără Muzeul Luvru, unul dintre cele mai frumoase muzee din lume, care găzduieşte celebrul tablou Mona Lisa al lui Leonardo da Vinci, Catedrala Nôtre Dame – unde se  poate vizita şi vârful turnului, pentru o panoramă superbă a oraşului şi Turnul Eiffel – cel mai cunoscut obiectiv turistic al Franţei. De reţinut că toate muzeele au intrare gratuită în prima duminică a fiecărei luni, iar biletele de metrou cu 10 călătorii costă aproximativ 9 euro.

Un weekend la Paris costă aproximativ 216 euro de persoană la un hotel de două stele, 240 de euro la trei stele şi 334 de euro la hotelurile de patru stele, potrivit datelor agenţiei Cocktail Holidays. Preţul include două nopţi de cazare cu mic dejun şi transportul cu avionul.

Istorie şi modernism la Lisabona

Lisabona, capitala Portugaliei, este una dintre cele mai solicitate  metropole europene, datorită obiectivelor turistice, atmosferei şi vieţii culturale.Una dintre atracţiile Lisabonei este Castelul St. Jorge, unde se poate merge cu „funicularul galben“ - care este un tramvai mai mic. Dacă sunteţi pasionaţi de ocean, obligatoriu trebuie să vizitaţi Oceanarium, cel mai mare muzeu marin din Europa. Intrarea la acest muzeu costă aproximativ 10 euro.

Lisabona este totuşi o destinaţie destul de scumpă, dat fiind faptul că zborul cu avionul costă cel puţin 369 de euro de persoană. Pentru trei nopţi de cazare la un hotel de două sau trei stele, cu mic dejun inclus, trebuie să scoateţi din buzunar cel puţin 95 de euro.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite