Europarlamentarii recomandă săptămâna de lucru de 48 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentul European s-a exprimat la Strasbourg pentru perioada maximă de lucru de 48 ore/săptămână, iar excepţiile de la această regulă vor expira în următorii trei ani. În plus,

Parlamentul European s-a exprimat la Strasbourg pentru perioada maximă de lucru de 48 ore/săptămână, iar excepţiile de la această regulă vor expira în următorii trei ani.

În plus, perioadele de gardă, inclusiv perioada inactivă, trebuie considerată drept timp de lucru. Cu 421 voturi pentru, 273 împotrivă şi 11 abţineri, PE s-a exprimat împotriva derogării de la principiul săptămânii de lucru de maxim 48 de ore. “Clauza de derogare individuală abrogă această lege şi va conduce nemijlocit la dumping social.

În plus, studiile arată că o perioadă excesiv de lungă de muncă are efecte negative asupra sănătăţii şi devine din ce în ce mai greu în a împăca viaţa profesională cu cea de familie”, susţine raportorul PE, spaniolul Alejandro Cercas.

Conform Curţii Eu­ro­pene de Justiţie, elementele caracteristice ale con­cep­tu­lui de „timp de lucru” constau din obligaţia de a fi prezent fizic în locul sta­bilit de angajator şi de a rămâne la dispoziţia aces­tuia în vederea pres­tării fără întârziere a unor servicii, dacă este
ne­ce­sar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite