Constanța: Constănţenii sunt aşteptaţi să voteze la Europarlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toţi constănţenii cu drept de vot sunt aşteptaţi mâine, la secţiile de votare organizate în instituţii de învăţământ pentru a-i alege, pentru un mandat de cinci ani, pe cei 33 de europarlamentari care vor reprezenta România în Parlamentul European.

În judeţul Constanţa există 627. 316 locuitori cu drept de vot, pentru care au fost tipărite 689.800 de buletine de vot în 507 secţii. Cetăţenii îşi pot exprima votul între orele 7.00 şi 21.00.

Paza va fi asigurată de jandarmi şi poliţişti

Peste 250 de militari din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis vor asigura  paza în 92 de secţii de votare, din care 42 în Năvodari, Ovidiu, Constanţa, Eforie, Costineşti, Medgidia şi Cernavodă. 
După exprimarea voturilor constănţenilor, aceştia vor asigura paza transportului proceselor verbale din secţii la Biroul Electoral Judeţean. Câte o subunitate va acţiona la dispoziţia Inspectoratelor de Jandarmi Judeţene Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi, ca rezervă de intervenţie si patrulare în zona de competenţă.

Poliţiştii vor asigura liniştea publică

Alţi peste 550 de poliţişti constănţeni vor asigura liniştea şi ordinea publică în zona secţiilor de votare, toţi oamenii legii fiind dotaţi cu mijloace specifice de protecţie şi intervenţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite