VIDEO Un europarlamentar maghiar îl acuză pe Gigi Becali că şi-a trimis consilierul să voteze în locul lui / Becali riscă suspendarea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un europarlamentar din Ungaria afirmă că Gigi Becali şi-a trimis joi un consilier la şedinţa de plen a Parlamentului European pentru a vota în locul lui.

Europarlamentarii au dezbătut joi rezoluţiile şi amendamentele înscrise pe ordinea de zi timp de câteva ore. Înainte de finalul şedinţei s-a trecut la vot, transmite Pro TV.

Gigi Becali în Parlamentul European: zero rapoarte, zero opinii, zero interpelări, zero moţiuni

După vot, unul dintre eurodeputaţii maghiari, Szegedi Csanad, a sesizat însă că Gigi Becali nu este în sală, iar fotoliul său a fost ocupat de un consilier de-al său, care a şi votat în locul lui.

"De zece minute tot încerc să iau cuvântul. Ar trebui să se consemneze în procesul verbal că domnul Becali, de origine română, care stă în spatele meu, nu a fost prezent la vot. În locul său vota asistentul, folosindu-se de cartela sa de vot", a declarat Szegedi Csanad, europarlamentar neafiliat, din partea Partidului Maghiar Jobbik.

Europarlamentarul român recunoaşte că nu a participat la şedinţă, afirmând însă că este sigur că nu a votat nimeni în locul său.

"Nu are cum, cartela de vot este la mine. Nici nu poate intra în sală. Este posibilă vreo manevră maghiară. Acest europarlamentar maghiar este un mincinos notoriu", a afirmat Becali la postul de televiziune citat.

Acuzaţia este foarte gravă şi ar putea fi discutată la nivelul conducerii PE, a afirmat şeful de şedinţă, Edward McMillan Scott.

Citeşte şi: Oficiali din PE despre acuzaţiile legate de fraudarea votului lui Gigi Becali: E de neînchipuit. E ilegal!

Potrivit oficialilor Parlamentului European accesul europarlamentarilor în sala de plen nu se poate face decât pe bază de legitimaţie. Asistenţii eurodeputaţilor nu pot le pot transmite mesaje decât prin intermediul unor persoane special desemnate.

Potrivit datelor oficiale, în registrul prezenţei oficiale, Gigi Becali nu a semnat de prezenţă în sală la şedinţa de ieri în care este acuzat că şi-ar fi exprimat votul prin asistentul lui. Momentul în care Becali este acuzat că ar fi "votat" este în sesiunea dedicată explicaţiilor care are loc după procedura de vot propriu zisă.

Conform regulamentului de procedură al PE, transmiterea votului este considerată "o perturbare gravă a activităţii Parlamentului". Sancţiunile încep cu mustrare, pierderea indemnizaţiei dar pot ajunge până la suspendarea sau chiar retragerea mandatului de europarlamentar. Europarlamentarul Gigi Becali a participat în acest mandat la 32% din şedinţele plenului Parlamentului European.

VEZI dacă Gigi Becali a fost în sală. Lista cu prezenţa la vot a fost publicata

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite