O scoţiancă, prima victimă din Europa a gripei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O scoţiancă de 38 de ani care suferea de forma gravă a gripei porcine a murit duminică, acesta fiind primul deces cauzat de virusul AH1N1 în Marea Britanie şi totodată primul înregistrat în Europa.

La începutul lunii iunie, femeia născuse un băieţel, cu circa trei luni înainte de termen, la spitalul Royal Alexandra din oraşul Paisley, unde era internată din cauza gripei. În mod paradoxal, testele de laborator au arătat că bebeluşul nu este infectat cu virusul AH1N1.

Starea de sănătate a copilului este bună, el aflându-se încă la incubator. Potrivit primelor declaraţii ale medicilor, femeia suferea şi de alte boli cronice.

Ea făcea parte dintre cele 10 persoane spitalizate din cauza gripei porcine în Scoţia, din aproape 500 de cazuri. În Marea Britanie au fost confirmate până în prezent peste 1.220 de cazuri de îmbolnăvire.

Bilanţul se agravează

Pe continentul american, un al şaselea deces a fost anunţat tot duminică, în oraşul canadian Quebec, fiind vorba despre o femeie în vârstă de 50 de ani.

Autorităţile canadiene au raportat, la sfârşitul săptămânii trecute, 540 de noi cazuri de îmbolnăviri, numărul total, la nivel naţional, ajungând la 3.515. În Mexic, unde în luna aprilie virusul AH1N1 a contaminat primele persoane, numărul deceselor a ajuns la 108.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite