"Europa a fost ocupată de rromi fără războaie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regele rromilor şi preşedintele Centrului Creştin al Rromilor din România, Florin Cioabă, a susţinut, la reşedinţa sa, o conferinţă de presă în cadrul căreia a abordat tema integrării

Regele rromilor şi preşedintele Centrului Creştin al Rromilor din România, Florin Cioabă, a susţinut, la reşedinţa sa, o conferinţă de presă în cadrul căreia a abordat tema integrării României în Uniunea Europeană. "Europa a fost ocupată de 12.000.000 de rromi fără războaie", a spus liderul rromilor, amintind că problemele acestei etnii nu trebuie abordate doar din prisma rromilor din România, ci şi din prisma rromilor care locuiesc în toată Europa.
Cioabă a ţinut să precizeze că această temă a discutat-o şi în prezenţa delegaţiei europarlamentarilor care au vizitat Sibiul, la începutul acestei săptămâni, la invitaţia deputatului FDGR Ovidiu Gant.
Florin Cioabă a afirmat că, pe parcursul dialogului cu preşedintele grupului CDU/CSU, Hartmut Nassauer (CDU), şi copreşedintele Markus Ferber (CSU), a fost abordată şi problema drepturilor minorităţilor, cu preponderenţă problema drepturilor rromilor din România. Liderul comunităţii rrome a precizat că a pledat pentru integrarea României în structurile UE, aducând printre alte argumente şi legislaţia română, care "vine în sprijinul minorităţilor din România". "Acum avem peste 5.000 de tineri foarte bine pregătiţi care constituie elita intelectualităţii rrome. Rasismul nu este acceptat, iar cazurile mediatizate sunt manifestări izolate, rodul unor excentrici. Am susţinut că rromii pot să-şi schimbe mentalitatea prin promovarea valorilor creştine şi morale. Ca atare, am pus în discuţie posibilitatea primirii Centrului Creştin al Rromilor din România în marea familie creştin-democrată a Europei, în PPE. Răspunsul a fost mai mult decât încurajator. Am convingerea că în acest an vom fi primiţi în acest grup parlamentar aşa cum au fost primiţi şi omologii noştri din Ungaria", spunea, în final, regele Cioabă.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite