"Eterna şi fascinanta Românie" loveşte din nou, în variantă video

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diriguitorii turismului românesc au cheltuit 1,3 milioane de euro pe cinci clipuri tv fără sunet după ce licitaţia achiziţionării lor fusese anulată În timp ce alte ţări ca Turcia,

Diriguitorii turismului românesc au cheltuit 1,3 milioane de euro pe cinci clipuri tv fără sunet după ce licitaţia achiziţionării lor fusese anulată

În timp ce alte ţări ca Turcia, Grecia sau Croaţia îşi dispută spaţiile publicitare pe posturile tv internaţionale cu spoturi care mai de care mai atrăgătoare, la Bucureşti, ideea de reclamă a ţării naşte noi scandaluri. Umbra scandalului Eterna şi fascinanta Românie încă mai bântuie coridoarele Executivului român.

Afacerea celor cinci clipuri publicitare comandate de Autoritatea Naţională de Turism (ANT) pentru promovarea României în străinătate a învolburat apele în rândul autorităţilor române.

Pe malurile Dâmboviţei se dovedeşte că promovarea imaginii României în lume încă se arată a fi o vacă bună de muls. Şi asta pentru că la mijloc este vorba despre bani mulţi de la buget. Nici nu reuşise bine să fie trecut sub semnul uitării, că scandalul Eterna şi fascinanta Românie a revenit din nou în mintea românilor printr-o nouă "performanţă", de această dată a actualului Executiv. Sub acelaşi pretext al promovării externe a ţării, autorităţile au aruncat cu bani grei pe fereastră.

1,3 milioane de euro pentru cinci clipuri

În cazul de faţă este vorba despre cheltuirea a nu mai puţin de 1,3 milioane de euro pentru realizarea a cinci clipuri publicitare tv. Nemaivorbind de suma exorbitantă, diriguitorii turismului nu s-au putut folosi de clipuri, pentru că acestora le lipseşte coloana sonoră.

Scandalul a fost scos, chiar la începutul acestei săptămâni, la lumină de Lucia Morariu, secretar de stat din Ministerul Comerţului şi Turismului, care a confirmat că preţul plătit din banii publici este de cinci ori mai mare faţă de cel pe care l-ar fi plătit o firmă privată într-o situaţie similară.

Bani plătiţi pe baza unei licitaţii anulate

Oficialul a cerut deja autorităţilor să cerceteze modul în care s-a derulat afacerea în minister, mai ales că buba cea mare în acest caz constă în faptul că cele 1,3 milioane de euro au fost plătite la sfârşitul anului trecut, iar clipurile nu au mai putut fi difuzate pentru că licitaţia organizată iniţial a fost anulată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite