Escrocul internaut Fechete a trimis sute de mii de dolari în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Florin Fechete, românul care a primit cea mai mare pedeapsă pentru fraudă pe internet din istoria SUA, a trimis o mare parte a dolarilor obţinuţi din „afacerea eBay” complicilor săi din România.

„Între 50 şi 70% din bani erau transferaţi în afara teritoriului Statelor Unite, cel mai probabil în România, unde erau încasaţi de persoane din anturajul lui Fechete şi al celorlalţi inculpaţi”, se arată în comunicatul Departamentului de Justiţie american.

A înşelat peste 2.000 de persoane

În octombrie, juriul l-a găsit vinovat pe Adrian Fechete, zis „Ade”, iar miercuri, 19 noiembrie, judecătorul districtual John W. Darrah l-a condamnat, în total, la 27 de ani de închisoare. 25 de ani pentru fraudă şi alţi doi pentru furt de identitate. Potrivit agenţilor FBI, românul deţinea mai multe acte de identitate false din Wisconsin, Illinois, Indiana şi Canada.

Fechete şi cei 20 de com­plici ai săi, cei mai mulţi de naţionalitate română, sunt acuzaţi că au înşelat peste 2.000 de persoane prin intermediul eBay, pre­judiciul fiind de cinci milioane de dolari.

Reţeaua a fost desconspirată de FBI în 2005, când Fechete a fost arestat şi ţinut în custodie până la proces de US Marshall Service.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite