Escrocherie prin SMS: ţeapa s-a mutat pe mobil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Escrocherie prin SMS: ţeapa s-a mutat pe mobil
Escrocherie prin SMS: ţeapa s-a mutat pe mobil

NAIVITATE: Hunedorenii creduli sunt înşelaţi cu premii fictive

Tot mai multe persoane sunt păcălite cu mesaje „norocoase” primite pe telefonul mobil.

Violeta Morar din Deva era sigură, în urmă cu patru zile, că i-a pus Dumnezeu mâna în cap. Primise un SMS prin care era înştiinţată că a câştigat o Dacie Logan. „În mesaj era specificat un număr de cod şi unul de telefon la care trebuia să sun pentru a intra în posesia premiului”, a povestit deveanca. Femeia a sunat şi a aflat că a câştigat maşina, doar că mai trebuia rezolvat un amănunt minor.

„Mi-au cerut să virez 150 de lei într-un cont. Banii reprezentau contravaloarea asigurării maşinii. Am trimis banii şi de atunci nu am mai reuşit să vorbesc cu cei care mi-au promis premiul. Aşa că, ieri, am venit la Poliţie pentru a-i reclama”, şi-a încheiat Violeta povestea propriei naivităţi.

Fenomen în creştere
Deşi au fost intens mediatizate, înşelăciunile prin SMS continuă să facă victime. Escrocheria are la bază mai multe tipuri de mesaje în care destinatarul este anunţat că a câştigat un concurs. Potrivit lui Bogdan Niţu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Hunedoara, poliţiştii hunedoreni deţin date conform cărora amploarea fenomenului este din ce în ce mai mare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite