Andreieş: Era mai simplu dacă se reduceau salariile cu 15,5%, decât să se dea concedii fără plată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii,Virgil Andreieş, a declarat, astăzi, după întâlnirea de la CSM, că era mai simplu să fie reduse salariile personalului din justiţie cu 15,5 % decât să fie ”bulversată” activitatea sistemului judiciar prin aplicarea măsurii concediului fără plată.

"Eu cred că era mult mai simplu dacă s-ar fi redus salariile pe lunile noiembrie şi decembrie cu 15,5 % şi pur şi simplu magistraţii ar fi mers la serviciu şi şi-ar fi îndeplinit atribuţiile. Legea ne pune într-o dificultate deosebită pentru că aceste concedii fără plată nu se pot luat fără acordul persoanei respective", a afirmat Andreieş, citat de NewsIn.

Şeful CSM a afirmat că magistraţii sunt nemulţumiţi de această lege, pentru că în prezent sunt foarte multe posturi vacante în sistem, adică un volum de activitate mai mare pentru fiecare magistrat şi pentru că activitatea la instanţe şi parchete rămâne aceeaşi, adică magistraţii vor avea la fel de mult de lucru, în mai puţin timp.

"Toate instituţiile din sistemul judiciar românesc vor aplica această dispoziţie. Ea se va face însă diferit prin una dintre modalităţile prevăzute în art. 10 din lege. Dacă la nivelul aparatului tehnic al CSM şi Ministerul Justiţiei, nu au existat dificultăţi, aceste dificultăţi există la nivelul instanţelor şi parchetelor, pentru că se cunoaşte că există o activitate în flux continuu care nu poate fi intreruptă", a mai spus şeful CSM.

Angajaţii din instanţe şi parchete vor intra în concediu fără plată o anumită perioadă de timp, care va fi stabilită de conducătorii fiecărei instituţii în parte, cu acordul salariaţilor şi al magistraţilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite