Biserica Episcopală va accepta episcopi homosexuali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Episcopii au votat pentru deschiderea porţilor către arhiereii care practică homosexualitatea în cadrul convenţiei Bisericii Episcopale de luni, o acţiune care ar putea şoca Comuniunea Anglicană, reţeaua internaţională de biserici de care aparţine Biserica Episcopală.

Citiţi şi:
Bucureşti: Fără slujbe de duminică în bisericile catolice
Catolicismul din Alba a împlinit 1.000 de ani

Votul care permite homosexualilor şi lesbienelor să ocupe ranguri bisericeşti înalte subminează un moratoriu adoptat la convenţia de acum 3 ani, prin care se amâna acordarea de astfel de titluri, informează New York Times.

Conflictul privind homosexualitatea în cadrul Bisericii Episcopale a fost urmărit îndeaproape de mai multe biserici protestante.

Provinciile conservatoare din comunitatea anglicană, în special cele din Africa, au rupt legatura cu Biserica Episcopală în ultimii ani, dupa ce aceasta l-a acceptat ca episcop pe Gene Robinson în dioceza din New Hampshire, SUA, acum 6 ani, devenind primul episcop homosexual declarat.

 Este o încercare de a consolida relaţiile cu restul comunitaţii, pentru că relaţiile adevărate se bazează pe autenticitate a declarat Bonnie Anderson, preşedintele Camerei Deputaţilor, reprezentat al laicilor şi clericilor .

Rezoluţia adoptată luni a fost formulată astfel incat să permită diocezelor să ia în considerare candidaţi homosexuali, însă nu obligă toate diocezele sa facă acest lucru.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite