Epicentre pentru amenzile din vest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii cad victime radarelor în zonele centrale şi pe arterele intens circulate. Mii de amenzi sunt aplicate de agenţii de circulaţie în fiecare zi în zonele centrale ale marilor oraşe din Vest.

Şoferii timişoreni încasează zilnic 350 de amenzi de la agenţii de circulaţie şi de ordine publică. „Pe Calea Aradului, Calea Buziaşului, Calea Lipovei şi Calea Lugojului, Calea Şagului şi bulevardul Liviu Rebreanu se dau cele mai multe amenzi pentru viteză şi depăşiri neregulamentare”, a spus subcomisarul Dumitru Domoşnean, şeful Poliţiei Rutiere Timişoara.

Poliţiştii fac lunar filtre pe marile bulavarde, unde au loc cele mai frecvente accidente rutiere grave. „Avem şi câte şase sau şapte poliţişti în filtru, care amendează pe bandă rulantă, şofer după şofer. Dăm şi 100 de amenzi într-o oră”, a declarat şeful Poliţiei Rutiere Timiş, subcomisar Florin Bolbos.

Pe străzile din zona Pieţei Unirii sunt amendaţi şoferii care nu acordă prioritate pietonilor sau altor automobile. „În zona centrală sunt sancţionaţi foarte mulţi pietoni, care trec strada aiurea, prin loc nepermis.

Ei provoacă cele mai multe accidente de circulaţie în Timişoara”, a mai spus Domoşnean.  De la începutul anului, poliţiştii de la Rutieră au amendat peste 20.000 de conducători auto şi pietoni în Timişoara.

200 de amenzi pe zi, în Arad

Cele mai multe amenzi se dau în Arad, pentru viteză, pe Calea Aurel Vlaicu, pe Calea Victoriei, pe Calea Iuliu Maniu şi pe Calea Timişoarei. Primăria Arad a elaborat un proiect pentru modernizarea şi extinderea sistemului de semaforizare din oraş cu scopul de a preveni accidentele rutiere.

Poliţiştii arădeni sancţionează zilnic, în medie, 200 de şoferi atât din oraş, cât şi din judeţ. Aproximativ 20 de şoferi rămân, în fiecare zi, fără permis.

Hunedorenii sunt amendaţi în centru

Fiecare loc de parcare în minus are şanse maxime la Deva şi Hunedoara să aducă o amendă în plus. Potrivit şefului serviciului Poliţiei Rutiere Hunedoara, subcomisar Ion Tirinescu, cele mai multe amenzi încasate de  conducătorii  auto în cele două oraşe sunt pentru parcare ilegală.

Epicentrul sancţiunilor se află pe străzile centrale ale oraşelor, spune Tirinescu. “În Deva, cele mai multe amenzi se dau pe străzile 1 Decembrie, în zona Prefecturii, Piaţa Unirii şi bulevardul Decebal. La Hunedoara,  parcările ilegale atrag cele mai multe amenzi în zona Teatrului şi pe  bulevardul Dacia”, a precizat Tirinescu.

De la începutul anului, la Deva, s-au dat peste 2.100 de sancţiuni în valoare totală de 260 mii de lei, iar la Hunedoara, aproximativ 1.700 de amenzi în valoare totală de peste 200 mii lei.

Bătaie pe locurile de parcare în Reşiţa

Numărul amenzilor este proporţional cu lipsa locurilor de parcare şi la Reşiţa, iar şoferii care îşi lasă maşinile în locuri nepermise sunt cei mai amendaţi.

Piaţa 1 Decembrie este zona în care se dau cele mai multe amenzi. „Dacă ajungi aici la prânz, nu ai unde să-ţi laşi maşina. La Mall în parcare e plin, la Polivalentă la fel, sub pod n-ai loc de taximetrişti˝, a spus, revoltat, Iosif Bumbu.

Acelaşi sindrom şi pe strada Traian Vuia sau Bulevardul Republicii. Campioni la amenzi sunt reşiţenii care uită să-şi pună centura de siguranţă. Nici bicicliştii nu sunt mai disciplinaţi în trafic. Şi pietonii sunt amendaţi de poliţişti destul de des, pentru că traversează prin locuri nepermise.

Taximetriştii, cei mai ilegalişti

Taximetriştii sunt cei mai amendaţi dintre timişoreni. Peste 90 la sută  dintre şoferii de taxi au cazier auto, iar aproape 10 la sută dintre ei au rămas fără permise de conducere pentru 30 sau 60 de zile.

TIMIŞOARA

500 De amenzi sunt împărţite lunar pe Calea Buziaşului de agenţii de circulaţie care stau cu radarul la vânătoare de vitezomani. arad

100 De amenzi aplică agenţii Poliţiei Rutiere în fiecare zi, în special pentru staţionări în locuri nepermise şi lipsa centurii de siguranţă.

Deva

400 De amenzi sunt date pe B-dul 1 Decembrie, între Prefectură şi Hotelul Sarmis. Pe o distanţă de nici 200 de metri, şoferii primesc 15 % din totalul sancţiunilor.

Reşiţa


50
De amenzi pe lună sunt date în Piaţa 1 Decembrie, cele mai multe fiind pentru parcare în locuri nepermise.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite