Eniko, din barcă direct la nuntă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eniko, din barcă direct la nuntă!
Eniko, din barcă direct la nuntă!

Medaliată cu argint la acest Campionat Mondial, Eniko Barabas (23 de ani) va trăi în scurt timp un eveniment important şi în viaţa personală. Lidera echipajului de 8+1 rame se va mărita la 4 octombrie, la Brăila, cu campionul european la kaiac-canoe Florin Mironcic.

Deşi are doar 23 de ani, Eniko Barabas are deja în spate zeci de competiţii internaţionale la senioare. De altfel, ardeleanca este singura componentă a echipajului de 8+1 rame care se poate lăuda în acest moment cu o medalie olimpică, bronzul de la Beijing de anul trecut.

Originară din Reghin, oraş în care pe vremuri se construiau bărci performante, Eniko a început canotajul la 12 ani, la un club din Târgu- Mureş.

Şi-a tatuat numele logodnicului pe spate 

Posesoara unui fizic impresionant, Barabas a avut o ascensiune fulminantă şi la doar 13 ani era participantă la Campionatul Mondial de junioare. “Nu ştiam nici ce este canotajul când am fost selecţionată, dar se pare că am avut în sânge acest sport”, glumeşte cea poreclită “Enczi” de coechipiere.

După competiţia de la Poznan şi Europenele din septembrie de la Brest (Belarus),  Eniko va lăsa canotajul deoparte pentru o scurtă perioadă. La 4 octombrie, lidera echipajului de 8+1 va renunţa la trening în favoarea rochiei de mireasă. Alesul inimii este nimeni altul decât Florin Mironcic, cel mai bun canoist român al momentului.

“Ne-am văzut la antrenamente pe Snagov, dar nu acolo ne-am remarcat reciproc, ci în cantonamentele din Piatra Arsă. Acolo, în creierii munţilor, simţi nevoia să mai socializezi şi tu cu cineva”, povesteşte canotoarea începuturile relaţiei ei de dragoste cu Mironcic.

Prezentă anul trecut la Olimpiadă alături de logodnicul ei, Eniko i-a făcut o surpriză acestuia şi şi-a tatuat prenumele lui, pe spate, în chineză, pentru a-i purta noroc. „Aşa îl simt mereu aproape de mine când sunt departe de el”, glumeşte „Enczi“.

Două colege îi vor fi domnişoare de onoare

image

Pentru că îşi petrece aproape 10 luni pe an prin cantonamente şi pe la concursuri, Barabas este prietenă la cataramă cu colegele din barcă, toate fiind invitate la nuntă. Mai mult, Roxana Cogianu şi colega ei de cameră Camelia Lupaşcu (vicecampioana mondială de la două rame) vor îndeplini şi rolul de domnişoare de onoare.

După nunta propriu-zisă, care se va desfăşura la Brăila, în oraşul natal al mirelui, cei doi îndrăgostiţi intenţionează să petreacă o lună de miere la Paris. “Nu am apucat până acum să mergem împreună în vacanţă în străinătate şi abia aştept să ajung la Disneyland”, ne-a dezvăluit Eniko Barabas.

„Veterana” Neacşu va fi următoarea mireasă

După nunta lui Eniko, fetele din barca de 8+1 trebuie să se pregătească pentru o altă sărbătoare. Ionela Neacşu (24 de ani), cea mai vârstnică membră a echipajului, se va mărita la anul cu iubitul ei Tiberiu, fost canotor la Constanţa. “Negruţa”, cum este alintată de colege, nu ştie însă momentan unde se va întâmpla fericitul eveniment.

“O să ne programăm nunta în funcţie de calendarul competiţional. Momentan aştept să închei cu bine acest sezon şi abia apoi îmi voi face alt program”, spune veterana bărcii de 8+1.

Eniko Barabas

image

Data şi locul naşterii

: 21 iulie 1986, Reghin

Înălţime şi greutate: 1,81 m, 74 de kg

Legitimată la CSA Steaua

Palmares: campioană europeană în 2008, vicecampioană mondială în 2005 şi medaliată cu bronz la JO de la Beijing la 8+1 rame; vicecampioană europeană la patru vâsle în 2007

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite