Eminescu a îmbogăţit familia directorului de la muzeul Ipoteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eminescu a îmbogăţit familia directorului de la muzeul Ipoteşti
Eminescu a îmbogăţit familia directorului de la muzeul Ipoteşti

Valentin Coşereanu a încredinţat fostei sale soţii, Ioana Coşereanu, inventarierea obiectelor din muzeu, pentru 175.000 de lei. Într-un an au fost expertizate doar 12 din cele 1.700 de obiecte cuprinse în contract. Nici după expirarea acestuia, lucrarea nu a fost însă finalizată.

Citiţi şi:


La 5 decembrie 2006, Valentin Coşereanu, directorul Memorialului Ipoteşti, a bătut palma cu evaluatorul Ioana Coşereanu. Aceasta trebuia să inventarieze, timp de doi ani, peste 1.700 de piese din muzeu, primind pentru acest serviciu 175.053 de lei.

Un audit comandat în luna iulie de Consiliul Judeţean a scos la iveală mai multe nereguli. În primul rând, contractul i-a fost încredinţat direct Ioanei Coşereanu, fără licitaţie. „Era un contract mai mare de 40.000 de euro şi trebuiau să facă licitaţie. Nu ştim dacă oferta făcută a fost cea mai bună“, a declarat consilierul judeţean Manuela Zarug, membru în comisia de control.

„Nu am terminat expertiza“

Valentin Coşereanu susţine însă că soţia sa este expert evaluator autorizat şi pentru expertize nu se face licitaţie. „A venit cu o ofertă bună şi i-am încredinţat lucrarea. Nu are nicio legătură cu faptul că mi-a fost soţie“, a spus Coşereanu.

Inspectorii mai susţin că Ioana Coşereanu a încasat toţi banii, fără să-şi facă treaba. După primul an, ea expertizase doar 12 obiecte din cele 1.700 pentru care fusese tocmită.

În replică, aceasta spune că a fost o muncă foarte migăloasă. „Una dintre piesele expertizate de mine a fost scrisoarea originală a lui Mihai Eminescu către prietenul său de la Junimea, Vasile Burlă care datează din 1885 şi este unicat. Am muncit foarte mult pentru această lucrare“, spune evaluatoarea. Chiar şi după expirarea contractului, au mai rămas însă aproape 600 de obiecte neevaluate. „Nu este vreo ilegalitate. Nu am terminat expertiza. Mai am câteva sute de obiecte la care lucrez“, susţine Ioana Coşereanu.

Consiliul Judeţean a trimis poliţiei concluziile raportului şi l-a suspendat ieri din funcţie pe Valentin
Coşereanu. Până la finalizarea cercetărilor, acesta va fi simplu angajat al Memorialului Ipoteşti.

Achiziţii dubioase

Torcător de lână    1.000 de lei
Tiparniţă  degradată    4.500 de lei
Ladă de zestre    5.000 de lei
Poartă din lemn    6.700 de lei
Cearşaf vechi    300 de lei

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite