Emil Boc: Războiul cu TVA-ul de 5% la alimentele de bază va fi câştigat în Camera Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a declarat duminică că deşi a fost pierdută o bătălie prin votul dat de Senat pentru menţinerea unui TVA de 5% la alimentele de bază, "războiul" va fi câştigat în Camera Deputaţilor.

"Am convingerea că, aşa cum a fost şi în alte situaţii, în Camera Deputaţilor coaliţia are majoritatea necesară şi va adopta acele legi care au acoperire bugetară şi care au susţinere în taxele şi impozitele pe care noi le avem adunate la bugetul de stat. Astfel, faptul că în Senat nu s-a acordat importanţa necesară nu e un lucru care să ne bucure, noi vom analiza şi în coaliţie acest aspect, dar e pierdută o bătălie şi noi vom câştiga războiul în Camera Deputaţilor", a declarat Emil Boc prezent la Deva, unde au avut loc alegeri în filiala PDL Hunedoara.

Miercuri, Senatul a respins, cu 53 de voturi "pentru", 46 de voturi "împotrivă" şi o abţinere, cererea de reexaminare formulată de preşedintele Traian Băsescu asupra legii privind reducerea TVA la 5% la alimentele de bază. Senatorii au menţinut, astfel, textul legislativ iniţial.

În 19 octombrie 2010, parlamentarii au adoptat proiectul legislativ propus de opoziţie. Proiectul a fost trimis preşedintelui spre promulgare, după ce deputaţii puterii au invocat o eroare de comunicare la votul lor favorabil. Principala prevedere a legii este reducerea TVA la 5% pentru alimentele de bază.

Tot pe 19 octombrie 2010, Camera Deputaţilor a adoptat şi o propunere legislativă a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede că "venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin scăderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare". A doua zi, deputaţii PDL, între care şi miniştri, au susţinut că au votat din greşeală în favoarea celor două proiecte.

Preşedintele a declarat, miercuri, la Realitatea TV, că ar putea lăsa să intre în vigoare o lege privind diminuarea TVA la alimente dacă cel care îi cere acest lucru îi garantează că statul va mai putea să plătească salarii şi pensii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite