Emil Boc: „Până în martie anul viitor trebuie adoptat pachetul minimal de servicii de sănătate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul Emil Boc a declarat la postul public de televiziune că pachetul minla de servicii de sănătate ar trebui adoptat de Parlament până în martie 2012, iar de la începutul anului viitor ar trebui implementat alte două măsuri: cardurile de sănătate şi prescripţia electronică.

Premierul a precizat la TVR 1 că150 de milioane de lei din Fondul de rezervă şi alte 300 de milioane de lei vor fi alocate la rectificarea bugetară pentru sistemul de sănătate cu condiţia realizării reformelor. Boc a exemplificat cu pachetul minimal al serviciilor de sănătate, care ar trebui să treacă de Parlament până în martie anul viitor.

„Odată cu acest pachet, fiecare contributor care plăteşte 5,5 % la asigurărie de sănătate va şti ce servicii medicale i se cuvin", a explicat Boc. El a mai menţionat şi alte două măsuri: una privind impozitul pe care vor trebui să-l plătească firmele producătoare şi distribuitoare de medicamente şi utilizarea pe scară mult mai largă a medicamentelor generice.

Premierul a mai menţionat că şi legea privind coplata în sistemul sanitar va trebui adoptată de Parlament, iar de la începutul anului viitor va urma implementarea cardurilor de sănătate şi introducerea prescripţiei electronice a medicamentelor pentru „a se evita sacurgerile de bani din sistem".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite