Emil Boc: Guvernul va discuta în octombrie despre un nou acord FMI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul ministru Emil Boc a declarat ieri, la reuniunea ONU de la New York, că Guvernul va discuta despre un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional în luna octombrie, când delegaţia FMI va fi prezentă la Bucureşti.

"Obiectivul guvernului, în primul rând, este de a respecta acordul pe care îl avem şi de a-l duce la bun sfârşit în condiţiile stabilite şi despre un nou acord vom discuta începând cu luna octombrie, când delegaţia FMI va fi prezentă din nou în România şi vom vedea la ce concluzie şi la ce formă de acord vom ajunge", a spus Boc  întrebat dacă doreşte un acord de tip precautionary cu FMI, potrivit Agerpres.

Premierul Emil Boc participă săptămâna aceasta la reuniunea la nivel înalt a Adunării Generale a ONU, pe tema Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului (ODM).

Preşedintele Traian Băsescu a declarat ieri, la Radio România Actualităţi, că un nou împrumut cu FMI va fi decis spre sfârşitul anului de către Guvern şi Banca Naţională. "Acordul cu Fondul va fi o realitate. Ce tip de acord rămâne să decidem către sfârşitul anului, şi va fi problema Guvernului şi a Băncii Naţionale, dar în mod cert un acord cu Fondul Monetar Internaţional va exista. Poate fi un acord în care să fie vorba şi de finanţare, ceea ce este puţin probabil, sau cel mai probabil va fi un aşa numit acord de precauţie, în care în situaţii excepţionale să putem apela la Fond", a spus Băsescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite