Emil Boc: "Cine nu aplică programul Guvernului pleacă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emil Boc a  declarat la reuniunea grupului interministerial de lucru pentru combaterea evaziunii fiscale, organizată la Palatul Victoria, că măsurile de diminuare a evaziunii fiscale trebuie să fie finalizate până miercuri, iar "cei care nu aplică programul Guvernului, pleacă".

Premierul Emil Boc a cerut ca până miercuri pachetul legislativ privind evaziunile fiscale să fie finalizat,  pentru a fi dezbătut în primă lectură. 

Solicitarea a fost formulată în reuniunea de sâmbătă, de la Guvern, a comitetului interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale, din care fac parte reprezentanţi ai ministerelor Finanţelor, Internelor, Justiţiei, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi Parchetului General.

"Nu poţi cere oamenilor reduceri de salarii şi pensii şi să accepţi în continuare evaziunea. Evazioniştii nu plătesc pensii şi dacă autorităţile nu îşi fac datoria, înseamnă că statul este pus în pericol.", a spus Boc.

"Nu pentru că ne-o cere FMI, ci avem nevoie de măsuri suplimentare privind combaterea evaziunii fiscale pentru că România şi românii ne-o cer", a precizat Emil Boc.

"Orice leu din evaziune fiscală înseamnă un leu pentru infrastructură, sănătate, educaţie, pensii", a completat premierul la reuniunea grupului interministerial de lucru pentru combaterea evaziunii fiscale.

Pe lângă acestea, Emil Boc a cerut în cadrul şedinţei de la Palatul Victoria, prezentarea unor măsuri organizatorice ferme de combaterea a evaziunii fiscale.

De asemenea,  premierul a cerut schimbarea fără somaţie a celor care nu aplică programul guvernului de combatere a evaziunii fiscale.

"Vă cer să–i schimbaţi fără somaţie pe cei care nu aplică programul Guvernului împotriva evaziunii fiscale, nu avem timp să mângâiem pe creştet. Cine nu aplică programul Guvernului pleacă", a spus Boc miniştrilor, în faţa presei.

Proiectul va fi discutat în şedinţa de miercuri a Executivului, în primă lectură.

Guvernul va înfiinţa, la 1 iulie, "Registrul operatorilor intracomunitari", care va include toate persoanele impozabile şi companiile care efectuează operaţiuni intracomunitare, măsura având ca scop o mai bună monitorizare a acestora, creşterea veniturilor la buget şi diminuarea evaziunii fiscale.

"Începând cu data de 1 iulie 2010, se înfiinţează «Registrul operatorilor intracomunitari», care cuprinde toate persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile care efectuează operaţiuni intracomunitare", se arată într-un proiect de ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale.

 "Vom avea un program extrem de agresiv în continuare de combatere a evaziunii fiscale. Aici Ministerul de Interne, Ministerul Finanţelor au deja pregătite măsurile şi cu o voinţă mult mai determinată pentru implementarea acestor măsuri în toate domeniile fără niciun fel de excepţie, fără niciun fel de privilegii pentru a continua acest program", a spus Boc pe 10 mai.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite