Enigma Luciei, Elodia de Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Enigma Luciei, Elodia de Cluj
Enigma Luciei, Elodia de Cluj

Lucia Berinde (28 de ani), fosta secretară a preşedintelui clubului CFR Cluj, a dispărut de acasă de o săptămână, în urma unei decepţii în dragoste. În ziua dispariţiei, 11 august, fostul iubit a primit de la tânără un pachet cu obiecte personale.

Lucia Berinde locuia singură într-o garsonieră din comuna Baciu. Povestea ei de dragoste era cunoscută şi de vecina sa, Felicia Lazăr, care a văzut-o ultima dată luni seara. „Era supărată din dragoste. Dar nu m-am gândit că o să dispară”, spune Felicia. Înainte de a se face nevăzută, tânăra i-a trimis fostului iubit un pachet cu lucrurile personale: cheile de la maşină, actele, portmoneul, dar şi mesaje de dragoste.

S-au cunoscut pe internet

Tânăra a fost timp de trei ani iubita lui Constantin Herţan (40 de ani), din Cluj-Napoca, cadru militar. S-au cunoscut pe un site de întâlniri şi, de atunci, spun părinţii fetei, au fost nedespărţiţi. „Erau fericiţi împreună. Se mai certau, ca orice iubiţi, dar, în rest, le era bine”, spune Florica Berinde, mama Luciei.

În urmă cu un an însă, tânăra a decis să ia o pauză. „Probabil dorea să-l determine să fie mai atent cu ea”, adaugă mama. Lucia a regretat despărţirea şi a încercat de nenumărate ori să se împace cu fostul iubit, însă el a refuzat-o constant. Fata a lucrat doi ani ca secretară a clubului CFR Cluj, dar la începutul acestui an şi-a dat demisia.

După două săptămâni, a plecat în Grecia, unde a lucrat la un restaurant. A revenit la începutul anului. „A sunat-o o prietenă să-i spună că l-a văzut pe Constantin cu o altă femeie”, spune vecina tinerei, Felicia Lazăr. Ca să-i dovedească iubirea, a dormit nopţi la rând în maşină în faţa blocului lui. Părinţii au îndemnat-o să-l uite pe fostul iubit, iar din acest motiv Lucia a rupt orice legătură cu ei. Fata şi-a închiriat o locuinţă vizavi de cea a bărbatului.

Psihologul Daniel David este de părere că Lucia poate să fi dezvoltat, în urma despărţirii, probleme de tip depresiv. „Dacă a apărut această problemă, tendinţa este să te izolezi, să nu mai interacţionezi cu lumea”, spune David. Psihologul nu exclude nici varianta ca tânăra să fi dispărut pentru a testa reacţia apropiaţilor.

Fratele Luciei s-a sinucis în 2001

Familia Berinde a mai pierdut un copil în urmă cu opt ani, când fiul lor s-a sinucis, tot după o decepţie în dragoste. Cristian avea în 2001 doar 19 ani şi a plecat la Târgu Mureş hotărât să-şi ia viaţa. El a sărit în gol de pe un bloc din oraş, despre care aflase că e preferat de sinucigaşi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite