Târgu-Jiu: Elisa, ajutată cu bani de colegi şi profesori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mama Elisei Ticuş este bolnavă şi, neplătindu-şi chiria, cele două au ajuns în stradă

Elevii şi profesorii de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Târgu-Jiu strâng de trei zile bani pentru a o ajuta pe Elisa Melania Ticuş, elevă în clasa a VII-a, şi pe mama acesteia, care este foarte grav bolnavă. Elisa şi mama ei trăiesc singure, pentru că părinţii adolescentei s-au despărţit. În ultimele luni, Mihaela Crina Ulariu, mama elevei, a stat mai mult prin spitale şi, de curând, medicii  suspectează ca are cancer, aceasta suferind şi de hernie de disc.
Necazurile familiei au culminat luni, când Elisa şi mama ei au ajuns în stradă, pentru că nu au avut bani să plătească chiria pentru locuinţa în care stăteau. Proprietarul nu a înţeles situaţia în care se află şi le-a cerut să părăsească locuinţa. Deznădăjduită, Elisa i-a cerut ajutor dirigintei sale, Mariana Mănescu.

Elisa a avut o copilărie nefericită


„A venit la mine plângând şi mi-a spus să o ajut. Am rămas şocată, pentru că nu ştiam ce se întâmplă cu ea. Am vorbit cu ceilalţi profesori şi am decis să strângem bani pentru a o ajuta. Şi elevii au sărit în sprijinul ei. Fiecare a contribuit, atât cât a putut. M-au impresionat copiii care au dat şi ultimul bănuţ din buzunar. O elevă a donat chiar 100 de lei şi nu are nici ea o situaţie materială foarte bună. Până acum s-au strâns peste 1.000 de lei. Am făcut o urnă şi în fiecare dimineaţă şi după-amiază profesorul de serviciu merge şi strânge bani“, ne-a spus Mariana Mănescu.
Elisa cântă la nai, la clasa profesorului Mitel Păsăre, cel care i-a insuflat pasiunea pentru acest instrument. Dascălul ne-a spus că toţi colegii de clasă ai fetei vor contribui cu bani şi le vor cere ajutorul prietenilor. De sărbătorile de iarnă, elevii vor merge la colindat, iar banii pe care-i vor strânge vor fi oferiţi Elisei. Pe chipul Elisei, suferinţa şi-a pus amprenta, iar ochii ei sunt trişti. Poate şi de aceea îi place să cânte mai ales doine.  Îşi aduce aminte de faptul că tatăl său o bătea cumplit şi nu putea să doarmă noaptea pentru că avea coşmaruri, iar mama ei a dus-o la preoţi ca să o liniştească.
Pe perioada cât mama ei a fost la spital, adică timp de peste două luni, Elisa s-a descurcat singură. „A stat mai mult singură. A făcut mâncare, a spălat şi a făcut curăţenie. Mai venea tatăl meu şi o prietenă pe la ea. E un copil deosebit. Mă ajută şi acum foarte mult şi nu mă lasă să depun efort“, a spus Mihaela Crina Ulariu, mama Elisei.
Cine doreşte să o ajute pe Elisa şi pe mama ei poate face donaţii în contul SV 19152282000BRD, deschis pe numele Ulariu Mihaela Crina.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite