Elicopter al Ministerului Administraţiei şi Internelor la un pas de prăbuşire în timpul viscolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În timpul viscolului, elicopterele MAI au avut mai multe misiuni de salvare şi de aprovizionare a populaţiei cu alimente
În timpul viscolului, elicopterele MAI au avut mai multe misiuni de salvare şi de aprovizionare a populaţiei cu alimente

Un elicopter al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) a fost aproape de a se prăbuşi în timpul unei misiuni de salvare pe viscol. Dezvăluirea a fost făcută de către fostul ministru al Internelor, Traian Igaş.

Aflat la Arad cu ocazia atribuirii unui nou elicopter medical bazei aeriene SMURD, fostul ministru al Administraţiei şi Internelor Traian Igaş a declarat, sâmbătă, că la începutul lunii februarie un elicopter a fost pe punctul de a se prăbuşi în timpul intervenţiilor de salvare pe viscol, în zona Bucureşti. Potrivit acestuia, doar experienţa şi curajul pilotului au dus la evitarea unei tragedii.

"Eram ministru al Administraţiei şi Internelor în perioada de viscol, în perioada dificilă în care eram nevoiţi să intervenim să salvăm vieţi cu echipajele pe care le aveam în subordine. Într-una din misiuni, echipajul a dat dovadă de mult curaj şi multă pregătire pentru că nu mult a lipsit ca acel elicopter să se prăbuşească", a declarat Igaş.

După finalizarea misiunii, membrii echipajului au fost recompensaţi.
"Au fost câteva minute când elicopterul, practic, nu mai ţinea legătura cu cei de la sol. Pentru faptul că au dat dovadă de curaj şi profesionalism, acei oameni din echipaj, am decis imediat să îi avansez. Pentru mine a fost o satisfacţie că am putut să le fiu recunoscător pentru munca lor", a mai spus fostul ministru.

La începutul lunii februarie, când viscolul şi ninsorile abundente au afectat mai multe judeţe din sudul ţării, elicoperele MAI au avut mai multe misiuni, în special pentru preluarea unor bolnavi aflaţi în stare gravă sau în dificultate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite