Noi motive de mândrie: două medalii de aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie. Cum vor fi răsplătiţi elevii?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au luat medalii de aur şi de bronz
Elevii au luat medalii de aur şi de bronz

În plin scandal legat de discriminarea de către Guvern a olimpicilor la matematică, comparativ cu sportivii care au primit un total de cinci milioane de euro după competiţiile de la Londra, elevii români aduc din nou mândrie ţării. Lotul olimpic al României a obţinut, la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, două medalii de aur, două de bronz şi o menţiune.

Cu medalii de aur au fost recompensaţi Mihai Racoreanu, de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" din Galaţi, şi Cătălina-Ana Miritescu, de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, potrivit organizatorilor olimpiadei desfăşurate în perioada 4-14 august la Rio de Janeiro, în Brazilia.

Elevele Iustina Crăciun şi Ana-Maria Constantin, ambele de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, au obţinut medalii de bronz, iar menţiunea i-a fost acordată lui Paul Drăghiş, de la Colegiul National "Vasile Lucaciu" din Baia Mare.

România s-a clasat pe locul trei pe naţiuni în competiţia din Brazilia, la care au participat elevi din 32 de ţări.

Elevii români care au câştigat medalii la olimpiadele internaţionale de matematică nu au fost recompensaţi de Guvernul român, pe motiv că banii nu au fost deblocaţi de Ministerul de Finanţe. În schimb, pentru olimpicii de la Londra s-au dublat premiile.

Prim-ministrul Victor Ponta dă vină pe guvernarea lui Boc pentru faptul că elevii olimpici nu au primit recompense, la fel cum s-a întâmplat cu sportivii care au participat la Jocurile Olimpice de la Londra. Premierul Ponta se angajează să-i recompenseze pe olimpicii români ignoraţi: „O vom rezolva"!

Fostul premier Emil Boc a acuzat, însă, Guvernul Ponta că îşi ascunde "incapacitatea managerială" de a premia olimpicii români la matematică "aruncând vina pe alţii". Boc: Niciun cadru normativ nu interzice Guvernului Ponta să aloce bani pentru premierea olimpicilor

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite