Elevii au transpirat pe terenul de sport la examenul de bac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 2.600 de absolvenţi au ales să susţină ultima probă a bacalaureatului la Educaţie Fizică

Băieţi îmbrăcaţi în tricouri şi şorturi, fete cu pantaloni prea scurţi sau trei sferturi, dar neapărat mulaţi, au împânzit terenurile de sport ale şcolilor, centre de examen, încă de la primele ore ale dimineţii. Tinerii erau nerăbdători să susţină şi ultima probă a bacului. Motivele pentru care elevii au ales sportul la bac sunt multiple. Cei mai mulţi au făcut asta pentru a avea o materie mai puţin de învăţat. Însă printre cei care au dat proba sportivă s-au numărat şi elevi cărora le place foarte mult sportul. „Era normal să dau la sport. Îmi place şi nu mai este o materie în plus de învăţat. M-am pregătit cu câteva luni înainte. Mă bucur că nu se mai dă rezistenţa că de ea mi-ar fi fost foarte frică“, a spus Floricica Comincu.

Viteza le-a creat probleme


„Uite cum a căzut săraca! Sigur cad şi eu...“, spunea una dintre fetele care se pregăteau să dea proba de viteză la Liceul cu Program Sportiv din Slatina. Viteza le-a cam dat bătăi de cap absolvenţilor. „Am ales să dau sportul la BAC pentru că dirigintele meu din liceu a fost profesor de sport. Oricum mi-a plăcut foarte mult sportul şi chiar am făcut orele de educaţie fizică. Cel mai frică îmi este la proba de viteză. Trebuie să alergăm pe o distanţă de 50 m“, a spus Andreea Încrosnatu. Personalul medical prezent pe terenurile de sport a fost nevoit să intervină de câteva ori, pentru a le acorda îngrijiri medicale elevilor care au căzut. Cu genunchii sau coatele pansate, absolvenţii şi-au mai încercat norocul o dată.
Nu numai de viteză s-au temut candidaţii, proba de gimnastică a creat şi ea probleme. „Din moment ce am venit la Liceul cu Program Sportiv era normal să-mi placă sportul şi să-l dau la bac. Am fost şi în echipa de volei a şcolii la Olimpiada Liceelor. Cel mai frică îmi este de proba de gimnastică, nu prea mă descurc, dar sper să fie bine până la urmă“, a spus Irina Traşcă.
Absolvenţii de liceu au încheiat astăzi probele examenului de bacalaureat. Duminică vor fi afişate rezultatele parţiale şi vor fi depuse contestaţiile, urmând ca pe 9 iulie să fie afişate rezultatele finale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite