Elevii supradotaţi sunt copii cu nevoi speciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce, în 2003, în judeţul Mureş s-a înfiinţat, pe filieră politică, un centru de excelenţă pentru copii supradotaţi, acesta a dispărut rapid, din lipsă de fonduri. În aceste

După ce, în 2003, în judeţul Mureş s-a înfiinţat, pe filieră politică, un centru de excelenţă pentru copii supradotaţi, acesta a dispărut rapid, din lipsă de fonduri. În aceste condiţii, iniţiativa a fost preluată de Fundaţia internaţională "For the Health", Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică, sindicatul "Spiru Haret" şi de săptămânalul "Punctul".
Potrivit comitetului de iniţiativă, costul înfiinţării centrului e în jur de 100.000 de euro, iar la ora actuală există circa 40% din bani. În proiect sunt vizate, în Mureş, circa 300 de persoane, copii, părinţi, profesori, psihologi şi tineri care studiază în străinătate. şefa psihologilor şcolari, Lucica Coşa, a declarat că, practic, noţiunea de copil cu nevoi speciale îi include atât pe cei supradotaţi, cât şi cei handicapaţi. "Dacă pentru copiii cu probleme avem două şcoli speciale, fundaţii care se ocupă şi mai mulţi psihologi, cei supradotaţi nu au nimic. Ei sunt adevăraţii handicapaţi de către sistem", a declarat Lucica Coşa. Ea a dat câteva exemple de asemenea copii "pierduţi pe drum", care dacă în şcoala primară ajungeau să rezolve probleme de clasa a VII-a, odată ajunşi la acel nivel au devenit mediocri, neexistând continuitate în procesul de pregătire.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite