Elevii au protestat la cârciuma din faţa şcolii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au protestat la cârciuma  din faţa şcolii
Elevii au protestat la cârciuma din faţa şcolii

Peste 100 de părinţi din cinci sate ale comunei Dănciuleşti refuză să-şi trimită copiii la şcoală, de supărare că autorităţile au decis ca toate clasele I-IV să-şi desfăşoare cursurile în noua şcoală, aflată la 15 kilometri distanţă.

Comuna Dănciuleşti este formată din şase sate: Zăicai, Dănciuleşti, Hălăngeşti, Rădineşti, Obârşia şi Bibileşti. De trei zile, de când a început oficial anul şcolar, niciun copil de clasele I-IV, în afară de cei din Obârşia, nu a ajuns la cursuri.

Părinţii o acuză pe directoarea şcolii că a introdus învăţământul simultan din propria iniţiativă. În semn de protest, ieri, părinţii şi-au adus copiii până în faţa şcolii ocupând toate mesele de la cârciuma de peste drum. „De ce să ne mute  nouă copiii? Avem şcoală aici în sat, la doi paşi de casele noastre. De ce să îi trimitem cu microbuzul câte 30 de kilometri pe zi, nesupravegheaţi, într-un sat unde nici măcar nu au dispensar în timp ce aici îl avem chiar lângă şcoală?“, a spus Simion Popescu, tatăl unui copil din clasa a III-a.

Directoarea şcolii, Liana Arcuş, susţine că măsura a fost impusă de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. „A venit de la Inspectorat o notificare prin care ne înştiinţau că trebuie să comasăm orele de curs. Astfel, în şcoala din Dănciuleşti vor studia doar copiii de clasele V-VIII, iar în cea din Obârşia cei de clasele I-IV din toate satele“, a afirmat directoarea.

Ea a mai spus că Inspectoratul a pus la dispoziţie şi două microbuze pentru transportul elevilor: „Avem două microbuze care pleacă în fiecare zi aproape goale din cauză că părinţii refuză pur şi simplu să îi trimită la şcoala“.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite