Elevii - în grevă, profesorii - la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii - în grevă, profesorii - la şcoală
Elevii - în grevă, profesorii - la şcoală

Liceenii de la Petrache Trişcu nu au venit la ore, deşi profesorii nu au anunţat că nu se ţin cursuri

Liceul cu Program Sportiv (LPS) Petrache Trişcu este recunoscut pentru faptul că face grevă activă. Astăzi a fost o excepţie, liceenii fiind cei care au împiedicat desfăşurarea orelor. „Elevii nu au venit la şcoală şi nu înţeleg de ce. Cu siguranţă vor primi absenţe. Nu aveau dreptul să lipsească atât timp cât nu au fost anunţaţi că nu se fac ore“, a declarat directorul LPS, Dănuţ Anghel.
Greva a decurs normal la Grupul Şcolar ICM2. „Trebuie să stăm cel puţin două ore în şcoală. Prezenţa elevilor a fost opţională, iar ce care au venit au intrat la ore sub îndrumarea profesorilor, fără să aibă loc activităţi didactice“, a spus Valerică Fetele, profesoară.

Suferinzii de cancer au făcut cale-ntoarsă


Bolnavii au fost astăzi derutaţi pentru că nu au ştiut care spital este în grevă şi unde se lucrează. La spitalele de Neuropsihiatrie, de Boli Infecţioase şi Filantropia nu s-au făcut internări, dar s-au asigurat urgenţele. Bolnavii de cancer care trebuiau spitalizaţi astăzi au fost întorşi acasă. „Până la ora 10.00, au venit patru pacienţi din Craiova, cu afecţiuni oncologice, care aveau programare pentru această zi, dar care au fost reprogramaţi pentru mâine“, a declarat dr. Mihaela Dănciulescu, din cadrul Secţiei de Oncologie a Spitalului Nr. 2.
O pacientă care a fost operată de cancer la sân în urmă cu o lună s-a prezentat la spital ca să ia o reţetă, dar nu a primit niciun ajutor. „Mai am pastile pentru o săptămână, dar de obicei vin pentru reţetă mai devreme, ca să mă asigur pentru tratament. De câteva zile am înceăput să mă îngrijorez pentru că mă doare foarte rău un picior. Mi s-a spus să revin”, ne-a spus pacienta.

Studenţii au făcut vizita în locul medicilor


Cei internaţi la Clinica II Medicală de la unitatea menţionată ne-au informat că nu au primit nicio vizită din partea medicilor, dar că studenţii le-au luat tensiunea. Întrebată dacă studenţii au făcut astăzi vizita medicală în locul doctorilor, asistenta şefă de la Spitalul Filantropia, Mariana Voroneţchi, a ridicat din umeri: „Important este că bolnavii internaţi au fost îngrijiţi”. Dacă la Spitalul CFR şi Spitalul Militar Victor Odobleja doctorii au fost la program, ca într-o zi obişnuită, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) a fost grevă în japoneză.
„Susţinem revendicările alianţei bugetarilor, dar am hotărât să nu lăsăm pacienţii fără asistenţă de specialitate. Este grevă japoneză“, a declarat asistent medical Ion Cotojman, preşedintele Sindicatului Sanitas de la SJU.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite