Neamţ; Elevii, monitorizaţi din toate unghiurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ; Elevii, monitorizaţi din toate unghiurile
Neamţ; Elevii, monitorizaţi din toate unghiurile

În plus, fiecare unitate de învăţământ va fi trecută în grija unui poliţist responsabil cu prevenirea şi combaterea violenţei.

Elevii nemţeni sunt aşteptaţi în clase la începutul noului an şcolar cu camere de supraveghere audio şi video, dar şi cu un număr sporit de oameni ai legii în preajma şcolilor. Deşi statisticile arată că infracţionalitatea în şcolile din judeţul Neamţ se menţine în limite rezonabile, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) şi ai celui Şcolar consideră că sunt necesare măsuri suplimentare de ordine. 

Strategia „Big Brother“, considerată eficientă
 „Noi avem la acest moment peste 20 de sisteme de supraveghere video montate în şcolile din judeţ. Credem că este o variantă modernă şi utilă pentru a deţine controlul asupra evenimentelor. Acestea supraveghează holurile, intrările şi curtea unităţii respective“, a declarat Eugen Vasiliu, inspector educativ în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean.
Poliţiştii nemţeni sugerează şi montarea unor sisteme de alarmă acolo unde nu există, care pot fi acţionate de elevi în caz de pericol. „Totul depinde de banii pe care Consiliul Judeţean îi va pune la dispoziţia şcolilor. Unităţile de învăţământ nu dispun de fonduri suficiente pentru astfel de investiţii“, a adăugat Eugen Vasiliu.

Pentru a elimina orice risc de violenţă în şcoli, Inspectoratul de Poliţie Neamţ se arată darnic în resurse umane. „Pentru fiecare unitate de învăţământ, atât din mediul urban cât şi din cel rural, va fi desemnat un poliţist responsabil de prevenirea şi combaterea fenomenului antisocial. Vom pune la dispoziţie patrule formate din echipaje de poliţişti, jandarmi şi poliţişti comunitari“, a completat Cătălina Bădeanu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.


Poliţiştii cred părinţii pot sta mai liniştiţi odată cu implementarea tuturor măsurilor de ordine. În plus, oamenii legii cu atribuţii în prevenirea fenomenului infracţional vor merge lunar în şcoli pentru campanii de informare, în cadrul cărora vor distribui şi pliante.

„Vor fi suplimentate afişele cu numărul de telefon pentru apelurile de urgenţă, al Ministerului Administraţiei şi Internelor sau al Inspectoratului General de Poliţie“, a mai spus Cătălina Bădeanu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite