Elevii „învaţă” să vândă droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficanţii de stupefiante şi-au găsit o nouă categorie de victime printre adolescenţii craioveni: elevii.

În şcolile craiovene consumul de stupefiante începe să fie la modă. Dealerii de droguri şi-au format deja reţele de distribuţie printre elevii craioveni, în special în liceele unde învaţă copii din familii mai înstărite. “Să nu credeţi cumva că este vorba de copii săraci. Sunt tineri cu bani care-şi permit să cumpere droguri. Micii dealeri sunt acei elevi care nu au bani şi pot fi recrutaţi mai uşor. Ei nu vând pentru un câştig financiar, ci pentru a-şi procura dozele”, afirmă comisarul Octavian Stanciu, şeful Departamentului Antidrog din cadrul BCCO Craiova. 

Poliţiştii spun că Bănia a devenit în ultimul an piaţă de vânzare pentru dealerii de stupefiante, iar cei care îi ajută sunt complici români plecaţi în străinătate.

Mătrăguna, drogul săracului

În cluburi şi discoteci te izbeşte mirosul de marijuana încă de la intrare. Cel mai la îndemână drog este canabisul, urmat de pastilele de extasy şi haşişul. Cocaina este folosită în special de lumea interlopă, din cauza preţului piperat, de 50 - 100 de euro/gram. Interesant e că pe piaţa Băniei au început să fie comercializate şi droguri care nu se mai află pe lista cu substanţe interzise: ketamina, un medicament de uz veterinar care este extrem de periculos pentru organism. Mai nou, se consumă frunză de salvie, mătrăgună şi cil – o combinaţie din mai multe plante. „Fac comandă pe internet sau îşi cumpără din magazine plantele respective”, a precizat un ofiţer antidrog.

Comisarul Octavian Stanciu spune că petrecerile sunt mediul ideal pentru primul fum: “Totul se întâmplă la chefuri organizate sau în cluburi. Mai rar, în cartiere. În general elevii consumă droguri la presiunea grupului din care fac parte, dar şi din simplă curiozitate”.

Creşte şocant cantitatea de stupefiante

Peste 500 de de persoane au fost cercetate în ultimele luni de ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, iar cantităţile de droguri confiscate au crescut alarmant: 1.300 pastile extasy, peste 100 g cocaină, aproape un kg de heroină, peste 5 kg haşiş, peste o tonă canabis. Printre cei 21 de traficanţi de droguri arestaţi în 2008, numai în Craiova, se află şi elevi care au intrat în reţele organizate de trafic de stupefiante.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite