Elevii au venit la şcoală, deşi a fost grevă generală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au venit la şcoală, deşi a fost grevă generală
Elevii au venit la şcoală, deşi a fost grevă generală

Cadrele didactice i-au chemat pe copiii din ciclul primar la ore pentru a cânta şi a recita poezii

Aproximativ 95% dintre cadrele didactice din judeţul Gorj au participat la grevă. Vasile Mija, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ Gorj, care reuneşte 3.750 de profesori, învăţători şi educatori de la unităţile de învăţământ din afara municipiului Târgu-Jiu, a precizat că greva nu a avut loc în toate şcolile din judeţ: „Greva nu s-a desfăşurat la şcolile generale din comunele Urdari, Ioneşti şi parţial la Polovragi. În jur de 95% din cadrele didactice care fac parte din sindicatul nostru au participat la grevă. Fiecare şcoală a putut să-şi organizeze modul de desfăşurare a grevei. La unele şcoli, elevii au fost chemaţi la ore, iar la altele au rămas acasă“.

Elevii care au tras chiulul nu au primit absenţe


La Şcoala Generală Sfântul Nicolae din Târgu-Jiu prezenţa elevilor şi a profesorilor a fost obligatorie. Deşi 89% dintre cadrele didactice care predau în această instituţie şi-au dat acordul pentru declanşarea grevei generale, programul şcolar s-a desfăşurat normal. Singura diferenţă a constat în faptul că dascălii au lăsat cataloagele la cancelarie, iar elevii au cântat şi au recitat poezii.
Elevii din clasele primare au fost prezenţi la şcoală în proporţie de 66 la sută. Vestea bună pentru cei care au lipsit de la ore este că nu au primit absenţe. Au existat însă şi învăţători care nu au vrut să intre in grevă. Aceştia, în proporţie de 11 la sută, au desfăşurat normal orele de curs. „ La noi scrie clar pe uşă că prezenţa elevilor şi a dascălilor este obligatorie chiar dacă astăzi a fost grevă generală. Singura deosebire este aceea că elevii au desfăşurat alte activităţi decât cele obişnuite în sensul că au cântat şi au recitat poezii în loc să-şi ia notiţe. Părinţii care şi-au ţinut copiii acasă nu trebuie să se îngrijoreze pentru că nu s-au pus absenţe“, a declarat Rodica Durbăcea, directorul adjunct al Şcolii Generale „Sfântul Nicolae”.
Angajaţii din cadrul Direcţiei de Finanţe Gorj s-au aflat şi ei în grevă, dar la ghişeele instituţiei s-a lucrat în mod normal. „O treime dintre angajaţi au lucrat. S-a asigurat încasarea la ghişee, unde s-a lucrat în mod normal. Cei care îşi desfăşoară activitatea î birouri a făcut alte activităţi“, a precizat Ecaterina Ciocoiu, preşedintele Sindicatului Finanţe Gorj.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite