Elevii depunctaţi, apăraţi de părinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii depunctaţi, apăraţi de părinţi
Elevii depunctaţi, apăraţi de părinţi

Inspectoratul Şcolar Gorj confirmă că micşorarea notei de 10 cu peste patru puncte este justificată

Reevaluarea lucrărilor, solicitată de Ministerul Educaţiei, a scos la iveală faptul că 26 de elevi au luat note maxime pe lucrări de cel mult nota 6. Numele elevilor care au primit nota 10 fără să merite sunt celebre în judeţ prin funcţiile ocupate de părinţii lor. Spre exemplu, fiica medicului ginecolog Vasile Stănculete s-a mândrit cu nota 10, dar specialiştii ministerului au spus că este vorba despre o lucrare de 5.40. Mulţi dintre părinţi spun că este vorba de un scandal artificial.

„Lucrarea este de 10 şi, până la urmă, elevii nu au nicio vină. Profesorii au dat notele. Cred că e o răzbunare pe Liviu Andrei, cineva vrea să-l discrediteze. Fata mea nu a intrat cu media de la bac la facultate, dovadă că este la universitate particulară. Nu noi suntem cei cu bani, iar eu nici nu ştiu unde a susţinut examenul“, a precizat tatăl elevei Bianca Stănculete. Declaraţiile medicului nu se opresc aici. „Se găsesc trei lulele şi trei surcele să facă ordine. Asta e nimic pe lângă ce se întâmplă în ţara asta. Şi dacă s-ar fi întâmplat vreo neregulă nu e nicio noutate“, a răbufnit Stănculete. Adela-Bianca Stănculete a absolvit Liceul de Muzică şi Arte Plastice Constantin Brăiloiu din Târgu-Jiu şi a obţinut media finală 9.37 la bacalaureat.

Spune că eseul său este „de pus în ramă“

Răspândiţi la toate facultăţile de stat ori particulare din ţară, elevii gorjeni şi-au liniştit părinţii şi i-au asigurat că nu au trişat cu nimic, ba chiar au scris de nota maximă. „Mi-a spus fata că lucrarea ei este foarte bună şi că e imposibil să-i fie modificată nota. Şi eu zic acelaşi lucru, pentru că Bianca a făcut pregătire ani la rând la Limba română“, a declarat medicul Vasile Stănculete. Şi prefectul de Gorj, Liviu Andrei,  a primit asigurări din partea fiicei sale, care i-a spus că eseul ei este de pus în ramă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite